Αρτέμης Σώρρας: Νέες κατηγορίες καταπέλτης για την απάτη των 600 δισ. ευρώ

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του ιδρυτή της ΜΚΟ-πολιτικής οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του, μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήθηκε για τη δράση τους. Ο Αρτέμης Σώρρας κατηγορείται για την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, ότι διαθέτει αμύθητη περιουσία για να σβήσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά χρέη των πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε και ένταλμα σύλληψης του Αρτέμη Σώρρα.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις».
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος των οκτώ αφορούν τα εξής αδικήματα:
– Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
– Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
– Ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, περίπου 12.000 πολίτες πείστηκαν για τα «τεράστια ποσά» που υποστηρίζει ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας -ο οποίος επί σειρά ετών υποβάλλει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις -και αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, η εισαγγελική λειτουργός που ερεύνησε την υπόθεση αναφέρει ότι μόνο από 115 περιπτώσεις, στις οποίες ασφαλισμένοι προσκόμισαν τις «εξουσιοδοτησεις» που παρέχει-πουλάει η «Ελλήνων Συνέλευσις», το ΙΚΑ ζημιώθηκε με πόσο περίπου 5.000.000 ευρώ.
Η Εισαγγελία εκτιμά ότι ακόμη και τώρα, που έχει αποκαλυφθεί η απάτη του Αρτέμη Σώρρα, δεκάδες πολίτες εξακολουθούν να τον επικαλούνται, αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους και εισφορές, ενώ θεωρούν πως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μεγάλη ζημιά του Δημοσίου.
Σημειώνεται, ότι η Εισαγγελία οργάνωσε εκτεταμένη και μεθόδικη έρευνα για την εξαπάτηση του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του, μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πάντως ο Σώρρας αλλά και η σύζυγός του ήδη είναι καταζητούμενοι από ημέρες μετά την καταδίκη τους σε πολυετείς καθείρξεις, οκτώ ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από πρώην συνεργάτη τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy