Ασάνζ κατά αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν ευθύνη για μία σειρά διεθνών ζητημάτων, υποστήριξε ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, απαντώντας σε δηλώσεις του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο.

«Μας αποκάλεσε μη κρατική εχθρική υπηρεσία πληροφοριών, μία κρατική υπηρεσίες πληροφοριών που ευθύνεται για τη Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος, το Ιράκ, το Ιράν και τον Πινοσέ», έγραψε στο twitter ο Ασάνζ.

«Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το Wikileaks είναι μία μη κρατική εχθρική υπηρεσία πληροφοριών που πολύ συχνά υποστηρίζεται από κράτη, όπως η Ρωσία. Στην πραγματικότητα δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο από τη δική τους διασημότητα. Δεν έχουν ηθική πυξίδα. Η αποστολή τους είναι να επωφεληθούν μέσα από την καταστροφή των δυτικών αξιών», τόνισε ο Πομπέο.

Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιοποίησε χιλιάδες emails του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι τα emails υπεκλάπησαν από τη Ρωσία, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν κατά της Κλίντον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy