Asima Chatterjee: Το Doodle της Google για την σπουδαία χημικό από την Ινδία (Video)

Αφιερωμένο στην Ινδή χημικό Asima Chatterjee είναι το σημερινό Doodle της Google, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Dr. Asima Chatterjee μεγάλωσε στην Καλκούτα τη δεκαετία του 1920 και του 1930. Σπούδασε οργανική χημεία και πήρε και το Δίπλωμα της Επιστήμης και ήταν η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε αυτό στην Ινδία.

Η Dr. Chatterjee έκανε πρωτοποριακές εξελίξεις στην ιατρική με την έρευνά της, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη φαρμάκων για την αντιμετώπιση της επιληψίας και της ελονοσίας.

Η πιο σημαντική συμβολή της Dr. Chatterjee ήταν η δουλειά της στα αλκαλοειδή της Vinca. Τα αλκαλοειδή είναι ενώσεις που παράγονται από φυτά, συχνά για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων.

Τα αλκαλοειδή της Vinca, χρησιμοποιούνται σήμερα στις χημειοθεραπείες καθώς βοηθούν στην επιβράδυνση ή την εξάλειψη των πολλαπλασιαστικών καρκινικών κυττάρων.

Με εξειδίκευση στα ινδικά φαρμακευτικά φυτά, ξεκίνησε επίσης ένα Ινστιτούτο Έρευνας ενώ υπήρξε μέντορας για πολλούς χημικούς στην Ινδία.

Για τη δουλειά της, της δόθηκαν πολλές διακρίσεις στην Ινδία, ενώ έχει αναγνωριστεί από διάφορα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy