Ασύμφορη η αποστολή βιβλίων μέσω ταχυδρομείου

Απαγορευτική έχει καταστεί η κυκλοφορία βιβλίων και περιοδικών λόγω της αύξησης στο ταχυδρομικό τέλος που έχει επιβληθεί από τον περασμένο Αύγουστο, καταγγέλλει η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και εκφράζει την ευχή σύντομα το τέλος αυτό να μειωθεί.

Το θέμα συζητήθηκε στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής με εγγραφή του θέματος από το ΑΚΕΛ, με τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Γεωργίου να καταγγέλλει ότι η επιβολή των αυξημένων τελών από τον περασμένο Αύγουστο “παρεμποδίζει τη διακίνηση ιδεών και την ανάγκη επικοινωνίας των πνευματικών μας ανθρώπων”.

Μιλώντας μετά την συνεδρίαση είπε ότι υπάρχουν `ευήκοα ώτα` από τον διευθυντή των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και εξέφρασε την ελπίδα εντός σύντομου χρονικού διαστήματος το θέμα να επιλυθεί “για να απελευθερώσουμε πνευματικές και λογοτεχνικές δυνάμεις που είναι αναγκαίες στις μέρες μας”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Γιώργος Μολέσκης είπε ότι η κατάργηση του ειδικού ταχυδρομικού τέλους που υπήρχε για την αποστολή βιβλίων και περιοδικών στην Κύπρο και το εξωτερικό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λογοτέχνες και τους εκδότες.

Το περιοδικό και το βιβλίο, είπε, είναι το σημαντικότερο ίσως πολιτιστικό αγαθό το οποίο έχει μια υλική μορφή και μπορεί να διακινηθεί μεταφέροντας ιδέες και απόψεις και γίνεται πεδίο συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών.

“Η επιβολή των τελών με αύξηση περίπου 400% έχει καταστήσει την κυκλοφορία του περιοδικού και του βιβλίου πολύ δύσκολη σε σημείο που κάποιοι σκέφτονται να τερματίσουν την έκδοση περιοδικών, έτσι αναμένουμε ότι θα υπάρξει κατανόηση και επαναφορά του προηγούμενου ειδικού ταχυδρομικού τέλους, με μια έστω και λογική αύξηση όχι της τάξης του 400% που κατέστησε την κυκλοφορία απαγορευτική”, κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy