«Ασυναρτησίες» το δημοσιεύμα της «Χαραυγής»

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», περί παρεμβάσεων του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων στη CYTA με αποτέλεσμα o Οργανισμός να χάσει έσοδα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα “αναφέρεται σε ασυναρτησίες”.

«Λυπούμαι να πω πως όσο προχωρά αυτή η διαδικασία οι ασυναρτησίες θα εντείνονται», είπε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο Έφορος δεν έχει κανένα ρόλο αλλά και η διυπουργική επιτροπή το μόνο δικαίωμα που έχει είναι της διαβούλευσης με τη CYTA. Συνεπώς, πρόσθεσε, οι σχεδιασμοί της CYTA προχωρούν κανονικά και δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε δυνατότητα και ούτε έχει προκύψει ζήτημα παρέμβασης, είτε από τον Έφορο, ο οποίος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, είτε από την Κυβέρνηση.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει καθυστέρηση πέραν από τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες ενός δημοσίου οργανισμού έναντι ενός ιδιωτικού οργανισμού, ο οποίος με πολύ πιο μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα μπορεί να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι αυτό που θα έπρεπε να εντοπιστεί είναι η δυνατότητα που θα έχει μια αποκρατικοποιημένη CYTA, χωρίς τα βαρίδια του κρατισμού και της γραφειοκρατίας να λειτουργήσει και να ανταγωνιστεί πολύ πιο αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy