«Αστεϊσμός του ΠτΔ η δήλωση περί Ην. Πολιτειών Κύπρου»

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του σήμερα είπε ότι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του σε τουρκικό ΜΜΕ περί «Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου» έγινε ξεκάθαρα στη βάση του αστεϊσμού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να αναφερθεί σε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας σε σχέση με συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, διότι ήμουν παρών στη συνέντευξη, η οποία οπτικογραφήθηκε επειδή ήταν και τηλεοπτική συνέντευξη και υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο.

»Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ερώτηση ‘ποιο θα είναι το όνομα του νέου κράτους που θα ιδρυθεί’, είπε ‘δεν έχουμε συζητήσει ακόμα και ευχαριστώ που μου υποβάλλετε την ερώτηση διότι άκουσα ο φίλος μου Ακκιντζί να λέει ότι θα είναι Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία, κάτι τέτοιο. Εγώ – αστειευόμενοι μεταξύ μας – του είπα γιατί όχι να μην είναι United States of Cyprus. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα. Και ήταν συμβολικό που το έλεγα γιατί θα είμαστε η δεύτερη υπερδύναμης!.’

»Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι ‘μακάρι να βρούμε τη λύση στα ουσιώδη θέματα και το όνομα είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη λύση’».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αναφορά περί Ηνωμένων Πολιτειών χαριτολογώντας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy