Αστυνομικοί κατέβηκαν στους δρόμους στη Γαλλία

Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν δυναμικά στο Παρίσι, έξι ημέρες μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους, Ξαβιέ Ζυζελέ, κατά την επίθεση στα Ηλύσια Πεδία.

Βασικό αίτημα των αστυνομικών είναι η καλύτερη προστασία, αλλά και η αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρουν, καθώς τους τελευταίους 17 μήνες, η Γαλλία συγκλονίζεται από τρομοκρατικές ενέργειες.

«Δεν αναγνωρίζεται η δουλειά και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε. Οι κίνδυνοι υπάρχουν, πολλαπλασιάστηκαν από την υπόθεση Κουάτσι, το Μπατακλάν. Και την προηγούμενη εβδομάδα, δυστυχώς, χάσαμε τον συνάδελφό μας» , δήλωσε ο 53χρονος αστυνομικός Μπρούνο Περοσόν.

Οι αστυνομικοί λένε ότι οργάνωσαν τη διαδήλωσή τους στο μεσοδιάστημα των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών, ελπίζοντας ότι ο επόμενος Πρόεδρος της χώρας θα ακούσει τα αιτήματά τους.
.
Την Τρίτη, στην τελετή μνήμης για τον αδικοχαμένο αστυνομικό, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους δύο προεδρικούς υποψήφιους, τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό στις δυνάμεις ασφαλείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy