Αστυνομικός αποχαιρετά συγκινητικά 6χρονο παιδάκι στη Μόρια

Ο Κωνσταντίνος Βαγγελής με καταγωγή από τα Γιάννενα, ήρθε με απόσπαση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Εκεί γνώρισε τον 6χρονο Bares από το Ιράκ, με τον οποίο ήρθε πάρα πολύ κοντά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Δυστυχώς το μικρό προσφυγόπουλο κάηκε προχθές ζωντανό μαζί με την 66χρονη γιαγιά του, μετά την έκρηξη φιάλης υγραερίου στη σκηνή όπου βρίσκονταν για να ζεσταθούν από το κρύο. Ο αστυνομικός με ανάρτηση – επιστολή του στο facebook αποχαιρετά με πόνο το παιδάκι με το οποίο έγινε αχώριστος:

BARES
Δυο λόγια για τον Bares…έναν μικρό Άγγελο από το Ιράκ που δεν πρόλαβε τη Ζωή…
Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια γύρω μου στη δεύτερη υπηρεσία που έκανα στο νησί. Κι από τότε σε είχα σε κάθε βάρδια μαζί μου…Σε είχα συντροφιά δυο μήνες με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί……
Και σήμερα με πήραν οι συνάδελφοι και μου είπαν ότι εσύ ήσουν η ψυχούλα που κάηκε προχτές στη φωτιά της Μόριας, το Ψυχοπαίδι…..
Πλήρωσες ακριβά το Ευρωπαικό όνειρο των γονιών σου, τον πόλεμο, την προσφυγιά…..
Έγινες εσύ το Θύμα και που είναι οι Θύτες;
Καλό Ταξίδι Αγγελάκι μου, μακάρι να μπορούσα να σε ξανακούσω να τρέχεις στην κατηφόρα και να φωνάζεις Police ή μάλλον όπως το έλεγες Pulice……

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy