Άστρα και πλανήτες θα μελετήσει η Λεμεσός

 

Μια διαφορετική εμπειρία  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού

 

 

Με μουσικοχορευτικά δρώμενα, βόλτες με βαποράκια, σε συνδυασμό με την απόλαυση παραδοσιακών εδεσμάτων και με μια σειρά άλλων διοργανώσεων με έντονο το λαϊκό στοιχείο γιορτάζει η Λεμεσός τον Κατακλυσμό.
Εκείνο ωστόσο που ξεχωρίζει στην πλούσια γκάμα εκδηλώσεων είναι η ανοικτή πρόσκληση για μελέτη και παρατήρηση των άστρων… Πιο συγκεκριμένα, αύριο βράδυ, το «House of Science – Σπίτι της Επιστήμης» και ο Δήμος διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά βραδιά αστρονομίας στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού.
Για τρεις ώρες, από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ, τα φώτα της αποβάθρας θα σβήσουν και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του διαστήματος. Όπως εξηγούν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει μέσα από τηλεσκόπια τη Σελήνη, τον Δία και την Αφροδίτη και διάφορα άλλα ουράνια σώματα.
Όλοι όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αστερισμούς στον ουρανό, αφού θα προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση σε θέματα αστρονομίας μέσα από ολιγόλεπτες εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις.
Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες τα ακόλουθα θέματα:
•«Ταξίδι στους πιο φωτεινούς γαλαξίες» (Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου)
-«Ταξίδι στη γεωστατική τροχιά» (Μάριος Φωτίου, Διευθυντής Αποστολής Δορυφόρου HYLAS 4)
– «Πλανήτης Δίας» (Αγάπιος Ηλία, 1010 Αστεροσκοπείον)
– «Γνωριμία με τους αστερισμούς» (Βασίλης Βασιλείου, House of Science – Σπίτι της Επιστήμης)
Οι λάτρεις της αστρονομίας και του διαστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό διαγωνισμό γνώσεων, κερδίζοντας πλούσια δώρα.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy