Αθήνα: Εκδικάζονται ακόμη δύο Τούρκοι αξιωματικοί

ΠΗΓΗ ThePressProject

Για την έκδοση ή όχι ακόμη δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία αποφασίζει την Τετάρτη ο Άρειος Πάγος. Κατά της έκδοσης των δύο Τούρκων αξιωματικών που εκδικάστηκαν την Τρίτη , τάχθηκε η εισαγγελέας του β΄ ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Την τύχη ακόμη δύο Τούρκων αξιωματικών, που αυτομόλησαν στην Ελλάδα τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, κρίνει ο Άρειος Πάγος, την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει την έκδοση των 8 στην Τουρκία, προκειμένου να δικαστούν εκεί για τα αδικήματα της παράβασης του τουρκικού Συντάγματος με βία και καταναγκασμό, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, του εγκλήματος κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της κυβέρνησης και κατά της διακεκριμένης αρπαγής ελικοπτέρου.



Ωστόσο, την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία εξετάστηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για τους δύο πρώτους αξιωματικούς, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τάχθηκε κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία, απορρίπτοντας κατ αρχήν την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών Αρχών, με το σκεπτικό ότι δεν είναι σαφές.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.