Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της Κοφίνου

«Κύριε Υπουργέ, όταν πάτε στην Κοφίνου, να μην πάτε με παπούτσια αλλά με γαλότσες»

 

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Επίτιμος Πρόεδρος Cyprus Stop Trafficking, Ανδρούλλα Χριστοφίδου Henriques, προς τον Υπουργό Εσωτερικών καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό αιτητών ασύλου στην Κοφίνου. Παρόμοια επιστολή απέστειλε και στον Ευρωπαίο αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Γράφει: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αν και όταν πάτε στην Κοφίνου, να μην πάτε με κανονικά παπούτσια αλλά με γαλότσες.

Τα αποχετευτικά ξεχειλίζουν επί μονίμου βάσεως, σχηματίζοντας ένα ρυάκι το οποίο διασχίζει τον καταυλισμό και καταλήγουν σε μια λιμνούλα με λιμνάζοντα ύδατα. Αν πάτε δε να ρίξετε και μια ματιά στις κουζίνες. Οι σκουπιδοτενεκέδες πάντα υπερπλήρεις, θα σας υποδεχθούν στην είσοδο, μαζί με διάφορα ζωντανά, όπως μύγες και κατσαρίδες. Σας συμβουλεύω δε, αν μπορείτε, μην επισκεφθείτε τα αποχωρητήρια», αναφέρεται στην επιστολή περιγράφοντας την άθλια κατάσταση του καταυλισμού. Συνεχίζει λέγοντας πως δυστυχώς, «δεν μπορώ να σας στείλω φωτογραφίες. Απαγορεύεται στους επισκέπτες να κάνουν κάτι τέτοιο…»

Από πέρσι, σημειώνει η κα Χριστοφίδου, τα Δημόσια Έργα προσπαθούν να λύσουν το αποχετευτικό πρόβλημα και διερωτάται γιατί άραγε είναι τόσο δύσκολο να λυθεί. «Η Ευρώπη δεν στέλνει αρκετά χρήματα; Κι αυτά που στέλνει τι γίνονται;

Ο Γενικός Ελεγκτής δεν βρήκε καιρό να ασχοληθεί με αυτό το θέμα;» Επειδή, σημειώνει, στην Κύπρο η λύση των προβλημάτων, ιδίως όταν αφορούν αλλοδαπούς, αναβάλλεται διά την αύριον, «στέλνω μια ανάλογη επιστολή, ας πούμε κάτι σαν χριστουγεννιάτικες ευχές, στον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας και στον κύριο Nils Mui Enieks, Ευρωπαίο Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διότι ελπίζω ότι έτσι ίσως ντραπούμε που επί ένα χρόνο δεν καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα του αποχετευτικού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy