Αθωώθηκε μετά από 5 χρόνια ο “Γέροντας Παστίτσιος”

Απαλλάχτηκε από την κατηγορία για εξύβριση θρησκεύματος ο “Γεροντας Παστιτσιος” Φίλιππος Λοΐζος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2012 σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο Λόγος της καταδίκης του ήταν οι σατυρικές αναρτήσεις που έκανε στα social media, κοροϊδεύοντας την μανία που είχε πάθει το ελληνικό ίντερνετ με τις προφητείες του (μετέπειτα) Αγίου Παΐσιου.

Το δικαστήριο χτες ενεργοποίησε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Φίλιππο Λοΐζο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2012 από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , μετά από επερώτηση στην βουλή του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, ο οποίος είχε ζητήσει από τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας τάξης να πράξουν τα δέοντα, γιατί σύμφωνα με τον ναζί βουλευτή,  ο γέροντας Παστίτσιος “υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο”

Τελικά ο τότε υπουργός δημοσίας τάξης Νίκος Δένδιας, “έπραξε τα δέοντα”, έγινε άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών και μέσα σε λίγες ημέρες ταυτοποιήθηκε ο “Γέροντας Παστιτσιος” στο πρόσωπο του 32χρονου τότε Φιλίππου ο οποίος και συνελήφθη .

Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις τότε από κόμματα, φορείς, πανεπιστημιακούς και πολίτες, μάλιστα ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Διεθνής Αμνηστία.

Ιστορική θα μείνει και η πορεία που διοργανώθηκε στα Εξάρχεια, υπέρ του “Γέροντα Παστίτσιου” στην οποία υπήρχε και περιφορά ενός ταψιού παστίτσιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy