Ατζέντα 70 εκατ. ευρώ

Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά τα δύσκολα για τους βουλευτές έπονται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η σημερινή ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών περιλαμβάνει νομοθετήματα που… στοιχίζουν πάνω από 70 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή καλείται να εξετάσει έξι προϋπολογισμούς νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με δαπάνες συνολικού ύψους 38 εκατ. ευρώ, αλλά και ένα βουνό από αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων πέραν των 30 εκατ. ευρώ. Ακόμη, η Επιτροπή καλείται να εξετάσει αιτήματα για ξεπάγωμα θέσεων σε μία σειρά από υπουργεία και υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα η ατζέντα περιλαμβάνει τέσσερα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταφορά οδηγίας της ΕΕ, με την οποία η Κύπρος έπρεπε να εναρμονιστεί από τις 13 Ιανουαρίου, αλλά παραμένουν σε εκκρεμότητα επειδή η κυβέρνηση καθυστέρησε -για άλλη μία φορά- να τα καταθέσει στη Βουλή.

Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε με κυρώσεις. Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους: Βουλευτές, συνεργάτες, εργαζομένους στη Βουλή, αλλά και όσους θα κληθούν να παραστούν σε συνεδρίες το επόμενο διάστημα.

ΚΑΖ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy