ΑΚΕΛ: Υποψηφιότητα που θα οδηγήσει τον Δήμο Πάφου σε εξυγίανση

Το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να έχει μία υποψηφιότητα, η οποία να συνδυάζει την ικανότητα, την ακεραιότητα και να είναι ένα άτομο το οποίο να έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να οδηγήσει τον Δήμο σε εξυγίανση αλλά και προς την πορεία για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017, είπε ο Βουλευτής Πάφου του κόμματος Ανδρέας Φακοντής.

Ερωτηθείς για την συνάντηση της Επαρχιακής Γραμματείας Πάφου με την ηγεσία του ΑΚΕΛ αναφορικά με τα τεκταινόμενα της Πάφου και τις διεργασίες για τις δημοτικές, ο κ. Φακοντής είπε ότι σήμερα η Επαρχιακή Γραμματεία του ΑΚΕΛ Πάφου είχε συνάντηση με την Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ σε μια προσπάθεια να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου.

«Ως ΑΚΕΛ για μας πάνω απ` όλα είναι η Πάφος, γι` αυτό και θα επιδιώξουμε να έχουμε μία υποψηφιότητα, η οποία να συνδυάζει την ικανότητα, την ακεραιότητα και να είναι ένα άτομο το οποίο να έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να οδηγήσει τον Δήμο σε εξυγίανση, αλλά και προς την πορεία για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, θα έχουμε κάποιες συναντήσεις και με άλλα πολιτικά κόμματα χωρίς φυσικά να είναι αυτοσκοπός ότι πρέπει να γίνει συνεργασία. Εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία τότε ως ΑΚΕΛ έχουμε και την επιλογή να διεκδικήσουμε με υποψηφιότητα από το χώρο της αριστεράς», κατέληξε.

Αβέρωφ:  Συζήτηση προσωπικοτήτων για την Πάφο

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου απηύθυνε δημόσια πρόσκληση για συζήτηση προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους, τίμιων και ικανών ανθρώπων για τη Δημαρχία της Πάφου.

Μετά τη σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με τη Δημοτική Ομάδα του Δήμου Πάφου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να βάλουν τα κομματικά σπαθιά στα κομματικά θηκάρια.

Είπε ότι πλέον δεν παίζονται παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα αρνηθεί παρασκηνιακές διαδικασίες που θα έχουν χαρακτήρα κομματικού παζαρέματος και κομματικών συμμαχιών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι αν ασπαστούν τα υπόλοιπα κόμματα τη θέση του ΔΗΣΥ τότε θα είναι σε θέση να θέσουν επί τάπητος και ονόματα.

Την ίδια ώρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα παίρνουν απροβίβαστο από την κοινωνία, σημειώνοντας ότι οι επικείμενες εκλογές στην Πάφο είναι μια καλή εξέταση για να αποδείξουν το αντίθετο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy