Αβέβαιη εκλογική μάχη στην Ισπανία

Με την πλέον αβέβαιη εδώ και 40 χρόνια εκλογική μάχη βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ισπανία, όπου νεόκοπα κόμματα αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγάλη στήριξη έναντι των παραδοσιακά κυρίαρχων συντηρητικών και σοσιαλιστών σηματοδοτώντας το τέλος του δικομματισμού.

Μπροστά, αλλά χωρίς αυτοδυναμία εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, ενώ ρόλο ρυθμιστή πιθανώς να κρύβει η κάλπη για τον Άλμπερτ Ριβέρα των Ciudadanos.

Η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα μετά το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα έλθει πρώτο στις εκλογές, αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Ραχόι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy