Αυλαία αύριο στη Λάρνακα για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley

Με τη συμμετοχή 102 ομάδων, 51 γυναικών και 51 ανδρών από 45 και πλέον χώρες αρχίζει αύριο Τετάρτη 27 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Ιουλίου, στη Λάρνακα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley Ball κάτω των 19 χρόνων. Το πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και το Δήμο Λάρνακας, για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην παραλία των Φοινικούδων.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ η Γιάννα Νικολάου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, «στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την προετοιμασία των γηπέδων και των διαφόρων εγκαταστάσεων στη παραλία των Φοινικούδων, με κύριο στόχο η Λάρνακα να είναι πανέτοιμη για να υποδεχθεί ακόμα μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση». Πρόσθεσε πως «η Λάρνακα έχει πλέον καταταχθεί στην ελίτ του παγκόσμιου beach- volley”, αφού κάθε χρόνο από το 2012 η πόλη αναλαμβάνει τη διοργάνωση τέτοιου αθλήματος.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε το 2012 τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος beach- volley κάτω των 19 χρόνων, το 2014 ανέλαβε τη διοργάνωση του ίδιου Πρωταθλήματος κάτω των 21, ενώ το 2015 ανέλαβε δύο διοργανώσεις, την Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley. Σύμφωνα με την κ. Νικολάου «το 2013 δεν πραγματοποιήθηκε καμία παγκόσμια διοργάνωση λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Κύπρο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «κάθε φορά που διεξάγεται στη Λάρνακα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα η Λάρνακα και η Κύπρος γενικότερα τυγχάνουν παγκόσμιας προβολής των αγώνων, καθώς αυτοί μεταδίδονται διαδικτυακά και τηλεοπτικά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε εκατοντάδες χώρες ανά την υφήλιο».

Χαρακτήρισε επίσης τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης «τονωτική ένεση για τον τουρισμό της Λάρνακας, αφού κάθε χρόνο άνω των χιλίων ατόμων, αθλητών, προπονητών, μελών των ομάδων που συμμετέχουν και αθλητικογράφων. Επίσης επισκέπτονται τη Κύπρο μερικές χιλιάδες συγγενείς και φίλοι των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς και λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος». Ολος αυτός ο κόσμος, συνέχισε, «καταλήγει σε ξενοδοχεία της Λάρνακας με σημαντικά οικονομικά οφέλη για την πόλη, τους ξενοδόχους και τις διάφορες επιχειρήσεις που παίρνουν ανάσα ζωής από τις χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος». Αναφερόμενη στη φετινή διοργάνωση η κ. Νικολάου είπε ότι «από το περασμένο Σάββατο άρχισαν να φτάνουν στη Λάρνακα αντρικές και γυναικείες εθνικές ομάδες beach- volley, που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κάτω των 19. Συνολικά αναμένονται 51 ομάδες αντρών και 51 γυναικών». Πρόσθεσε πως «η τελική φάση του πρωταθλήματος, θα περιλαμβάνει 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών».

Εξήγησε ακόμα ότι «οι 27 ομάδες ανδρών και 27 ομάδες γυναικών έχουν ήδη προκριθεί μετά από προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις ηπείρους τους. Για 24 ομάδες ανδρών και για 24 ομάδες γυναικών, η πρόκριση στην τελική φάση, θα εξαρτηθεί από προκριματικούς αγώνες που θα γίνουν αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια από τις 4 διαθέσιμες θέσεις. Τις επόμενες 2 ημέρες θα γίνουν αγώνες ομίλων για να προκριθούν 24 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών». Το Σάββατο 30 Ιουλίου, συνέχισε η κυρία Νικολάου «θα διεξαχθούν οι αγώνες νοκ αουτ και την Κυριακή 31 Ιουλίου θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες ανδρών και γυναικών. Συνολικά κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκέσει το Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν 184 αγώνες σε 4 γήπεδα, στα οποία έχει τοποθετηθεί ειδική άμμος, εγκεκριμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων διαθέτουν 4 προπονητικά γήπεδα, γραφεία διοίκησης, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρους φιλοξενίας αθλητών, προπονητών, συνοδών, εθελοντών και επισήμων. Οι αποστολές θα διαμένουν σε 6 ξενοδοχεία της Λάρνακας ενώ οι αγώνες θα καλύπτονται διαδικτυακά από το συνδρομητικό κανάλι LAOLATV, ενώ οι τελικοί θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την CYTAVISION». Σε σχετική ερώτηση η Γιάννα Νικολάου απάντησε πως «εκτός από την άρτια διεξαγωγή των αγώνων από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και το Δήμο Λάρνακας, η ψυχή της όλης διοργάνωσης είναι οι εθελοντές, οι οποίοι μαζικά εγγράφονται σε καταλόγους από την πρώτη ημέρα γίνεται και επίσημα η ανάληψη των συγκεκριμένων αγώνων». Φέτος «πέραν των 300 εθελοντών έχουν ήδη επιστρατευθεί από το Δήμο Λάρνακας για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι εθελοντές έχουν ήδη παραλάβει τις στολές τους και είναι καθόλα έτοιμοι για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Ανέφερε ακόμα ότι όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ εκτός από τους προκριματικούς που θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις έξι το απόγευμα. Την τελευταία ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 31 Ιουλίου οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και οι τελικοί θα γίνουν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ, οπότε θα γίνουν οι βραβεύσεις των νικητήριων ομάδων και η τελετή λήξης.

Η κ. Νικολάου σημείωσε πως «η είσοδος στους αγώνες για τον κόσμο είναι δωρεάν και καλούμε όλους όπως προσέλθουν στην παραλία των Φοινικούδων από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υπερθέαμα στο άθλημα του beach volley».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy