Αύριο επιστρέφει στο Ελβετικό θέρετρο ο Γκουτέρες

Αύριο επιστρέφει στο Ελβετικό θέρετρο ο γ.γ των Η.Ε για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και στη συνέχεια να ανακοινώσει την εκτίμηση του.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του Άστρα από την έδρα των Η.Ε Πανίκος Παναγιώτου, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Στόχος του Αντόνιο Γκουτέρες όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές είναι μια ύστατη προσπάθεια για να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες σημειώνοντας ότι όλα εξαρτώνται από τη πολιτική βούληση των μερών.
Προστίθεται ότι το πολιτικό πλαίσιο που κατέθεσε ο γ.γ. των Η.Ε θεωρείται ως ένα είδος επιδιαιτησίας και αναμένεται να παραμείνει ως βασικός κορμός σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική κίνηση.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν αποδειχτεί πως μια συμφωνία είναι απομακρυσμένο σενάριο ο κ.Γκουτέρες θα επιδιώξει αποφυγή κατάρρευσης των συνομιλιών και να αφήσει την διαδικασία με ανοιχτό τέλος.
Πιθανόν να οριστεί και μια νέα διάσκεψη, το Φθινόπωρο, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία και παράλληλα να δοθεί δουλειά στις επιτροπές που ορίστηκαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy