Αύριο η πρώτη συνεδρία του ΟΚΥπΥ

Αναλαμβάνει την ευθύνη αυτονόμησης/λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρία και θα συγκληθεί ως Σώμα το Δ.Σ. του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου του, πρόκειται για μια σημαντική συνεδρία προσθέτοντας ότι ο ίδιος περιμένει πολλά από την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ενώ θα ανοίξει και ο δρόμος για την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών.

Η διαχείριση των νοσοκομείων, είπε, θα φύγει από τα χέρια του Υπουργείου Υγείας και θα πάει στους επαγγελματίες υγείας. Σημείωσε ακόμη ότι η υφιστάμενη κατάσταση και δομή των κρατικών νοσηλευτηρίων έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού κράτους.

Η πολιτεία από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτυχε να εκσυγχρονίσει το σύστημα ώστε αυτό να υπηρετεί τους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παμπορίδης. Όσον αφορά τον ΟΚΥπΥ, αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη λειτουργίας, της διαχείρισης, του ελέγχου, της εποπτείας και της ανάπτυξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και των κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο Δ.Σ. έχουν διοριστεί ο Sir David Nicholson ως πρόεδρος και μέλη οι Αναστάσιος Δαβίδ, Νικόλας Σιακόλας, Ντέιβιντ Χάσλαμ, δρ Πήτερ Ντόσον, Μάριος Κλείτου και ως ex officio μέλη οι γενικοί διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy