Αύριο ο Ακιντζί βλέπει «κοινοβουλευτικούς» αρχηγούς

Η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας για την συνέχιση των διεργασιών για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» σχηματισμού, παραμένει δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι μετά την μισάωρη συνάντηση των αρχηγών των 4 κομμάτων που έγινε στα γραφεία του κόμματός του.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, αντί για την προγραμματισμένη σήμερα συνάντηση των αντιπροσωπειών των 4 κομμάτων, ΡΤΚ, ΚΛ, ΚΚΔ και ΔΚ, μετά τα γεγονότα χθες και σήμερα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα, την αντίδραση Ερντογάν και τα επεισόδια έξω από τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας και της «βουλής», συναντήθηκαν οι αρχηγοί των 4 κομμάτων στα γραφεία του κόμματος του Λαού.
 
Ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της «κυβέρνησης» συνεργασίας θα συνεχιστούν και οι 4 πρόεδροι θα συναντηθούν αύριο το απόγευμα πιθανόν στα γραφεία του ΚΚΔ. Σήμερα, είπε, «έγινε διάλειμμα μιας ημέρας για τεχνικά ζητήματα. Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για το εσωτερικό».
 
Ερωτηθείς σε ποιον περιμένει ότι θα δώσει ο Τ/κ ηγέτης την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» ο κ. Οζερσάι απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων.
 
Σε σχόλιο δημοσιογράφου προς τον πρόεδρο του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς που ήταν παρών, ότι είναι η απόφαση του δικού του κόμματος που αναμένεται για να δώσει ο κ. Ακιντζί την εντολή στον πρόεδρο του ΡΤΚ, ο Ντενκτάς απάντησε ότι αυτό (σε ποιον θα δώσει ο Ακιντζί την εντολή) είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης. «Εμένα δεν μου πέφτει λόγος, αύριο ρωτήστε τον ίδιο».
 
Στην ερώτηση εάν τα σημερινά γεγονότα επηρέασαν τον σχηματισμό της «κυβέρνησης» ο Κουντρέτ Οζερσάι διερωτήθηκε εάν φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί. «Η βούληση και η αποφασιστικότητά μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, αυτό φαίνεται. Σίγουρα ο καθένας κάνει τις δικές του αξιολογήσεις και δηλώσεις για τα γεγονότα αυτά».
 
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι αύριο το πρωί ο Μουσταφά Ακιντζί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για το θέμα του σχηματισμού «κυβέρνησης» ξεκινώντας στις 10 με τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.
 
Οι συναντήσεις θα γίνονται ανά μισάωρο και μετά τον Οζγκιουργκιούν ακολουθούν ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς και ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy