«Αύριο πρωί» πιο πιθανό να αρχίσετε δίαιτα παρά να πληρώνετε το Facebook!

Ανακύκλωση της περσινής απάτης στο Facebook βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κύπρο και πολλοί έχουν ήδη μπει διαδικασία αναρτησης της ….και στη λίστα με τα υποψήφια θύματα μελλοντικής απάτης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μήνυμα, το οποίο γράφει ότι από αύριο το Facebook θα σε χρεώνει.

Αυτολεξεί: «ΠΡΟΣΟΧΗ: αυριο το πρωι με τη συνδεση σας στο facebook θα κληθουν πληροφοριες πληρωμης. Ειναι επισημο. Ηταν ακομη και στις ειδησεις. Το facebook θα αρχισουν να το χρεωνουν λογω κατηγοριών προφιλ. Αν αντιγραψετε και επικολλησετε αυτο στον τοιχο σας, το ειδωλο σας θα γινει μπλε και το facebook θα ειναι ελευθερο για εσας».

Ή σε ενα πιο long version της ιδιας ανάρτησης/απάτης :

ΠΡΟΣΟΧΗ :αύριο το πρωί με την σύνδεση σας στο facebook θα κληθούν πληροφορίες πληρωμής. Είναι επίσημο. Ήταν ακόμη και στις ειδήσεις. Το facebook θα αρχίσουν να το χρεώνουν λόγω κατηγόριων προφιλ .Αν αντιγράψετε και επικολλήσετε αυτό στον τοίχο σας, το είδωλο σας θα γίνει μπλε και το facebook θα είναι ελεύθερο για εσάς. Προθεσμία μέχρι αύριο!!!Όλα όσα εχεις δημοσιεύσει γίνονται δημοσιά από αύριο .Ακόμα και τα μηνύματα που έχουν διαγράφει ή οι φωτογραφίες που δεν επιτρέπονται .Δεν κοστίζει τίποτα για μια απλή αντιγραφή και επικόλληση, καλύτερα ασφαλής πάρα λυπημένος .Το καναλι 13 μίλησε για την αλλαγή στην πολίτικη απορρήτου του facebook ή σε οποιαδήποτε πρόσωπα που συνδέονται με το facebook να έχουν την άδεια να χρησιμοποιουν τις φωτογραφίες μου,πληροφορίες μηνύματα η δημοσιεύσεις τόσο στο παρελθόν όσο και το μέλλον. Με την δήλωση αυτί, δίνω ειδοποίηση στο facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει , αντιγράψει,διανείμει η μπει σε οποιαδήποτε άλλη ενεργεία εναντίον μου με βάση αυτό το προφιλ και το περιεχόμενο αυτού του προφιλ,είναι ιδιωτικό με εμπιστευτικές πληροφορίες . Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τιμωρείται από το νόμο nuc 1-308-1 1 308 -103 και το καταστατικό της Ρώμης .Σημείωση το facebook είναι πλέον μια δημοσιά οντότητα πρέπει να ποσταρεις ένα σημείωμα όπως αυτό. Αν προτιμάτε μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτί την εκδοσή .Αν δεν δημοσιευτεί μια δήλωση τουλάχιστον μια φορά θα είναι μια άποψη τακτικής που επιτρέπει τη χρίση στις φωτογραφίες σου, καθώς και οι πληροφορίες που περιέχονται στα προφιλ ενημέρωσης κατάστασης .Δεν συμμερίζονται . Κάντε αντιγραφή και επικόλληση για να ειστε στην ασφαλή μεριά.

 

 

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Το μήνυμα που χιλιάδες χρήστες αυτές τις μέρες στέλνουν σε φίλους από τις επαφές τους, είναι μια νέα μορφή ενός hoax που κυκλοφορεί πολλά χρόνια.

 

H διάδοση παρόμοιων ψευδών μηνυμάτων, που ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει χρέωση για τη χρήση του facebook, είναι τόσο πολύ διαδεδομένη που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκε να το ξεκαθαρίσει πριν αρκετά χρόνια. Το facebook θα είναι πάντα δωρεάν για τους χρήστες του. Τα χρήματα που βγάζουν από τις διαφημίσεις, τους είναι αρκετά.

 

Με πληροφορίες απο το ellhnikahoaxes.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy