Αύριο στην Ολομέλεια η πρόταση ΑΚΕΛ για ωράρια

Προτείνει την αντικατάσταση των διαταγμάτων με κανονισμούς

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατατίθεται την Πέμπτη η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τα ωράρια των καταστημάτων, επιχειρώντας να βάλει τάξη στο λιανικό εμπόριο αφού οι κυβερνώντες δεν έχουν τη διάθεση να ρυθμίσουν την αγορά προς όφελος της πλειοψηφίας των εμπορευομένων.

Το ΑΚΕΛ εισηγείται την αντικατάσταση των διαταγμάτων με κανονισμούς, οι οποίοι θα εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως θα εγκρίνονται από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με την πιο πάνω πρόταση θα αφαιρεθεί η εξουσία του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, να εκδίδει διατάγματα αναφορικά με την περίοδο, τις τουριστικές περιοχές και ζώνες καθώς και το ωάριο και τις αργίες που εμπίπτουν σ΄ αυτές.

Εδώ και δύο χρόνια και ειδικότερα μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, η αγορά έγινε ζούγκλα αφού λειτουργεί με διατάγματα τα οποία ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες από την αρμόδια υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθιστώντας ολόκληρη την Κύπρο τουριστική με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά επτά μέρες την εβδομάδα με σχεδόν απεριόριστο ωράριο. Η Κύπρος απέκτησε ακόμη μια αρνητική πρωτιά παγκοσμίως αφού σε καμιά χώρα του κόσμου το λιανικό εμπόριο δεν λειτουργεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με διατάγματα.

Αθηνά Ξενοφώντος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy