Αξιολογήθηκε η ποιότητα της λειτουργίας του Εσωτερικού Ελέγχου της ΑΗΚ

Η Διοίκηση της ΑΗΚ, με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ελέγχου σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (πελάτες, προμηθευτές, πολιτεία, υπάλληλοι, στελέχη, ελεγκτικοί φορείς), διενήργησε Ανεξάρτητη Εξωτερική Αξιολόγηση Ποιότητας της λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, η Εξωτερική Αξιολόγηση Ποιότητας της λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου προβλέπεται από τα Διεθνή Πρότυπα για την Επαγγελματική Εφαρμογή Εσωτερικού Ελέγχου (Standards for the Professional Practice of Internal Auditing) του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (Πρότυπο 1312) και ως διαδικασία ακολουθείται από όλους τους μεγάλους και αξιόπιστους οργανισμούς διεθνώς.
 
Την Εξωτερική Αξιολόγηση Ποιότητας του Εσωτερικού Ελέγχου πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Π. Τριανταφυλλίδης, CIA, CFSA, CCSA, CFE, εγκεκριμένος Αξιολογητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, που έχει διενεργήσει σημαντικό αριθμό Εξωτερικών Αξιολογήσεων Ποιότητας μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου σε μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό, προστίθεται.
 
Σκοπός του έργου ήταν η αξιολόγηση εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου στην παροχή αξιόπιστων  συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Διοικητικό Συμβούλιο, στα Ανώτατα Στελέχη και στα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη της ΑΗΚ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy