Μπάχαλο με το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Μπάχαλο συνεχίζει να επικρατεί σε σχέση με το πλαίσιο αφερεγγυότητας ενώ ουδείς μπορεί να προσδιορίσει πότε θα εφαρμοστεί και κυρίως εάν θα παρέχει επαρκή προστασία προς τους μικροοφειλέτες.

Η κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής νέο αναθεωρημένο  νομοσχέδιο για το σκέλος το οποίο αφορά της εταιρείες ενώ προανήγγειλε αλλαγές και στα υπόλοιπα νομοσχέδια, ανάλογα με την τελική συμφωνία στην οποία θα καταλήξει με την τρόικα σε σχέση με τους εγγυητές.

Επίσης σε σχέση με το πέμπτο νομοσχέδιο το οποίο αφορά τα φυσικά πρόσωπα και το οποίο ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, η Κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την μεθεπόμενη Τρίτη 3 Μαρτίου, δηλαδή μετά την λήξη της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων.

Η κατάσταση η οποία επικρατεί  με τα νομοσχέδια για το πλαίσιο αφερεγγυότητας προβληματίζει έντονα τα κόμματα αφού συνεχώς εντοπίζονται λάθη και παραλήψεις.

Επίσης όπως διαπιστώθηκε στη συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών η Κυβέρνηση δεν είναι ακόμη  σε θέση να ξεκαθαρίσει ποιες από τις εισηγήσεις των κομμάτων είναι έτοιμη να υιοθετήσει αφού και αυτό το ζήτημα αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με την τρόικα.

ΚΖ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy