Μπίζνες …Αρχιεπισκοπής και με σχολεία

  • Στη λειτουργία δικών της σχολείων προχωρά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Όπως ανέφερε, χθες, μετά το τέλος της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος θα αρχίσουν τη λειτουργία τους νηπιαγωγεία της Εκκλησίας και στο αμέσως επόμενο διάστημα και ανάλογα Δημοτικά.

Όπως εξήγησε στη «Χαραυγή» ο Μητροπολίτης Πάφου τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες σε χώρους της Αρχιεπισκοπής, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει η λειτουργία Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Η ανάγκη αυτή έχει προκύψει από το γεγονός «ότι η Εκκλησία θέλει κατάλληλα προετοιμασμένα τα δικά της στελέχη», και σήμερα φαίνεται ότι αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει το υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα. Ιδιαίτερη σημασία θα δίνεται όχι μόνο στα Θρησκευτικά αλλά στις ανθρωπιστικές σπουδές. Ερωτηθείς για το εάν τα σχολεία αυτά θα αποκλείουν τα κορίτσια, απάντησε ότι δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο.

Κληθείς ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή ανέφερε ότι θα διερευνήσει το όλο θέμα και θα επανέλθει.

Πάντως τους τελευταίους μήνες η Αρχιεπισκοπή είχε αποταθεί σε διάφορα Συμβούλια Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ), τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ζητώντας τη διαχείριση των κοινοτικών νηπιαγωγείων. Να σημειώσουμε ότι για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων χρειάζονται οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πάντως το όλο ζήτημα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους εκπαιδευτικούς κύκλους, ενώ όπως μας αναφέρθηκε δεν είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει η Αρχιεπισκοπή στην ίδρυση σχολείων χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε χθες με θέματα της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ελένη Κωνσταντίνου

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy