Μπλόκο και από τον Άρειο Πάγο στον Νίκο Ρωμανό

Απορρίφθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η προσφυγή της πλευράς του Νίκου Ρωμανού για ακύρωση της αρνητικής απόφασης του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες. Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά. Η υγεία του Νίκου Ρωμανού είναι πολυ κλονισμένη καθώς βρίσκεται στην 30η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν δοθεί λύση θα προχωρήσει και σε απεργία πείνας.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, o συνήγορος του Νίκου Ρωμανού είχε απευθύνει έκκληση προς την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει λύση, καθώς «έχει τη δυνατότητα να σώσει τον Ρωμανό».

«Τα όρια έχουν εξαντληθεί. Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενης. Σιγά – σιγά ο Ρωμανός μάς εγκαταλείπει» σημείωσε. Αναφορικά με την τροπολογία Δένδια σημείωσε ότι ως έχει ο Νίκος Ρωμανός δεν την αποδέχεται ενώ ξεκαθάρισε ότι το βραχιολάκι είναι «απόλυτα θετικό βήμα» και θα αποτελούσε διέξοδο, εφόσον γίνει άμεσα κι «όχι μετά από ένα χρόνο».

Τόνισε ότι θα πρέπει ο Χαράλαμπος Αθανασίου να γίνει συγκεκριμένος στην σχετική πρότασή του. «Όχι γενικότητες, όχι αοριστίες και όχι στις καλένδες. Θα το θεωρήσει κοροϊδία και τότε θα αρχίσει η απεργία δίψας και το τέλος».

Στη Βουλή η τροπολογία Αθανασίου

Σήμερα, Τρίτη, συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία του Χαράλαμπου Αθανασίου για εξ αποστάσεως φοίτηση για τις περιπτώσεις κατάδικων ή υπόδικων που δεν μπορούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια. Προς το παρόν, στο κείμενο της τροπολογίας δεν έχει ενταχθεί η λύση με το βραχιολάκι, που χθες ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί. Σχετική πρωτοβουλία για σύνταξη τροπολογίας που να ικανοποιεί και την πλευρά Ρωμανού αναμένεται να αναλάβει, κατά πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνημα αλληλεγγύης

Παράλληλα, την ώρα που συνεχίζονται οι καταλήψεις (πανεπιστημιακά κτίρια, δημαρχεία, ΓΣΕΕ) και οι κινητοποιήσεις καθώς προγραμματίζονται νέες πορείες σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα του Ν.Ρωμανού ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα.

Νεαροί συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια, σήκωσαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια υπέρ του απεργού πείνας. Στο Παρίσι, έγινε κατάληψη στα γραφεία του ΕΟΤ και αναρτήθηκε πανό, ενώ κινητοποιήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε Λυών, Βιέννη, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy