Μπλόκο στους αγρότες, επεισόδια με χημικά (vids)

Αστυνομικό μπλόκο αντιμετώπισαν οι πρώτοι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν στην Αθήνα το πρωί για να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το οποίο προγραμματίζεται για Παρασκευή και Σάββατο. Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκεντρώθηκε ομάδα διαδηλωτών, με την ένταση να πυροδοτείται όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν όχημα με αγροτικά προϊόντα από τον αστυνομικό κλοιό. Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε μέχρι στιγμής η Ελληνική Αστυνομία.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Τον δρόμο για την Αθήνα έχουν πάρει οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, ενώ τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των αγροτών.

Στην Αττική, κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν αν μεταφέρουν τρακτέρ.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου συγκεντρώνονται στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν. Οι αγρότες φτάνουν με τα τρακτέρ φορτωμένα σε συρόμενες νταλίκες από τη Λακωνία και αναμένονται κάποιες ακόμα νταλίκες από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, που έχουν καθυστερήσει λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα και οι αγρότες της Θεσσαλίας.

ΑΔΕΔΥ, σωματεία, επισημονικοί φορείς

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό. Συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στην Κάνιγγος. Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων.

Το Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

thepressproject.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy