BMW ΣΕΙΡΑ 5

642

H νέα BMW σειρά 5 ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία

Βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, ασυναγώνιστη γκάμα συστημάτων υποστήριξης, απαράμιλλη συνδεσιμότητα και ένα νέο, καινοτόμο λειτουργικό σύστημα είναι τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά της ολοκαίνουριας BMW 5 series.

Ένα μοντέλο / σταθμός στην ιστορία του Βαυαρικού εργοστασίου που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά. φτάνει αισίως στην έκτη του γενιά προσφέροντας πάνω από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις. Χαρακτηρίστηκε δια μέσου των δεκαετιών σαν το απόλυτο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Κάτι που επιβεβαιώνεται και σε αυτή τη γενιά. Η BMW Σειρά 5 Saloon συνδυάζει τη στιλάτη παρουσία ενός sedan με τη σπορ κομψότητα ενός coupé όπου οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ένα πολυτελές περιβάλλον και εντυπωσιακή άνεση.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές με την προηγούμενη γενιά εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα που καταλήγουν στην γρίλια η οποία διαθέτει ενεργά πτερύγια που κλείνουν για να βελτιώσουν την αεροδυναμική ή ανοίγουν για να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αέρα. Στη συνολική της εμφάνιση η νέα 5-Series φαίνεται να δανείζεται πολλά στοιχεία από την μεγαλύτερη αδερφή και ναυαρχίδα της BMW, την 7-Series.

Με τεχνολογικές πρωτοπορίες και προαιρετικά διαθέσιμα συστήματα υποστήριξης οδηγού από το BMW Connected Drive, όπως το Driving Assistant Plus και φυσικά με αποδοτικούς κινητήρες και κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic που ξεχωρίζουν για τις ισχυρές επιδόσεις και την οικονομία που προσφέρουν.

Η νέα 5άρα, βασίζεται στην επίσης νέα CLAR πλατφόρμα της BMW που παρέχει εξαιρετική ακαμψία με μήκος 4.936 χιλιοστά. πλάτος 1.868 χιλιοστά και ύψος τα 1.479 χιλιοστά. Αριθμοί που την καθιστούν μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, όμως ακόμα και έτσι, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών, καταφέρνει να είναι έως και 100 κιλά ελαφρύτερη από αυτό. Άξιο αναφοράς και το μεταξόνιο που τώρα διαμορφώνεται στα 2.975 χιλιοστά ενώ η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και ένα σύστημα με 5 συνδέσμους στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό το μάτι πέφτει στην τελευταία έκδοση του iDrive συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που χρησιμοποιεί μία οθόνης αφής 10.25 ιντσών και επιτρέπει τον χειρισμό του συστήματος με την φωνή, συγκεκριμένες χειρονομίες (με καμερα/αισθητήρα από την οροφή) ή απλά αγγίζοντας την οθόνη.

Επίσης, η BMW τοποθέτησε την τελευταία έκδοση του Head-UpDisplay της. Αυτό έχει κατά 70% μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής και παρέχει πληροφορίες για τη σήμανση στο δρόμο, ραδιοφωνικούς σταθμούς, οδηγίες για την πλοήγηση και διάφορες προειδοποιήσεις από τα συστήματα υποβοήθησης.

Τα επίπεδα άνεσης στην καμπίνα μεγιστοποιούνται με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, αυξημένο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, και καθίσματα comfort με λειτουργία μασάζ, αλλά και καινοτόμες λειτουργίες μέσω αισθητήρων αφής και σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών με ιονισμό και διακριτικό αρωματισμό.

Όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση η νέα 5-Series της BMW δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει. Η BMW εξόπλισε τα ανανεωμένα ActiveCruiseControl και Steering και LaneAssist με περισσότερες λειτουργίες. Έτσι “από στάση και έως τα 210 km/h το αυτοκίνητο μπορεί να απαλλάξει τον οδηγό από τα καθήκοντα της επιτάχυνσης, της επιβράδυνσης ή της αλλαγής κατεύθυνσης όπως αυτός επιθυμεί”.

Η νέα BMW 5-Series είναι διαθέσιμη αρχικά με τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες. Πρόκειται για τους βενζινοκινητήρες 530i (252 ίπποι) και 540i (340 ίπποι), και τους πετρελαιοκινητήρες 520d (190 ίπποι) και 530d (265 ίπποι).

Αργότερα θα υπάρξουν και άλλοι κινητήρες όπως η 520d Eddicient Dynamics Edition

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.