Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

Φωτογραφία: Μάριος Ιωάννου

Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

90 χρόνια ιστορικής διαδρομής και το ταξίδι για τη δική μας Ιθάκη συνεχίζεται. Φέτος γιορτάζουμε, τιμούμε τα 90 χρόνια του πιο ιστορικού πολιτικού σχηματισμού στην Κύπρο, του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ.

Σ’ αυτά τα χρόνια περάσαμε από εμπόδια και συμπληγάδες, ζήσαμε τα ζιγκ-ζαγκ της ιστορίας, κάποτε και πισωγυρίσματα, επεδίωξαν, συνωμότησαν πολλοί για να θέσουν την Κυπριακή Αριστερά εκτός τροχιάς, αν απολέσει την πολιτική της εμβέλεια. Βρήκαν απέναντι τους ένα αγέρωχο λαό που πίστεψε και πιστεύει στα ιδανικά, τις αρχές και τις πανανθρώπινες αξίες της Αριστεράς.

Το ΚΚΚ και στη συνέχεια ΑΚΕΛ άντεξε και τις τρικυμίες και τις θάλασσες. Το καράβι συνεχίζει την πορεία του. Το συναρπαστικό του ταξίδι για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον ανθρώπινο και δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Σήμερα, το ΑΚΕΛ προβάλλει, δεσπόζει, ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας.

Η χαραμάδα ελπίδας που έχει ανοίξει στο κυπριακό έχει ως εγγυητή και θεματοφύλακα της διαδικασίας απελευθέρωσης – επανένωσης το ΑΚΕΛ και πριν και μετά τη λύση!

Το όραμα του ΑΚΕΛ για κοινή συμβίωση, ειρήνη, και φιλία με τους συμπατριώτες μας τουρκοκύπριους είναι μόνιμο και διαχρονικό!

Ας φανταστούμε πως θα ήταν η Κύπρος αν οι κατά καιρούς εθνικιστές και ψευδοπατριώτες δεν ενεργούσαν όπως ενεργούσαν, τι θα ήταν η Κύπρος;! Χωρίς δεύτερη σκέψη παράδεισος!

Στις μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία και πάλι το ΑΚΕΛ καλείται να πρωταγωνιστήσει, να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης και κυρίως κοινωνικής ανάπτυξης. Να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, να υπερασπιστούμε τη νέα γενιά, να δώσουμε ένα ολοκληρωμένο όραμα-πρόγραμμα πραγματικής εξόδου από την κρίση χωρίς να συρρικνώνεται μέχρι διάλυσης πολλές φορές κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Υπάρχουν ισχυρά διακυβεύματα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2016. Θα κριθεί που θα γύρει η πλάστιγγα. Αν δηλαδή θα συνεχίσουμε το δρόμο των νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών πολιτικών που οδηγούν καθημερινά το λαό μας σε εξαθλίωση και φτωχοποίηση ή θα αλλάξουν τα πράγματα και θα πάρουν την οδό της προόδου και της ανάπτυξης με την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων.

Καμιά δικαιολογία για αποχή ή απαξίωση δεν υπάρχει! Είναι η ώρα του λαού! Ηρθε η ώρα του λαού να μιλήσει! Να στείλει δυνατό μήνυμα!

Τώρα, όχι αύριο χρειάζεται να αντιδράσουμε, να αντεπιτεθούμε!

Μπροστά μας έχουμε βουνό προβλήματα, μεγάλα αδιέξοδα και η απάντηση είναι μια και μοναδική όπως επιβεβαιώνεται μέσα από την ιστορία των λαών!

Με τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας κτίζουμε το μέλλον μας. Δεν υπάρχουν συνταγές, ούτε από μηχανής Θεοί! Μακριά από μιζέριες κενού και αορίστου περιεχομένου οργή και αγανάκτηση, συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες για να αλλάξουμε τα πράγματα!

Για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε, για να μπορούμε ακόμα να κάνουμε όνειρα….!

* Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy