Brexit: Ενδιαφέρον από εταιρείες για μεταφορά στην Κύπρο

Ενδιαφέρον από εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για μεταφορά της έδρας τους στην Κύπρο ενόψει του Brexit, βλέπει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Μιχάλης Μιχαήλ, ήδη μια μεγάλη εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας που ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο (Κορεατικών συμφερόντων) έχει μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και άλλες εταιρείες.

Ανέφερε επίσης ότι εταιρείες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια πήγαν από την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να επιστρέψουν πίσω. Ο Μ. Μιχαήλ είπε ότι «το Brexit μπορεί να βοηθήσει» την Κύπρο στην προσέλκυση επενδύσεων.

Επίσης, η Γενική Διευθύντρια του CIPA Νατάσα Πηλείδου είπε ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει γέφυρα για εταιρείες από τη μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρώπη.

Τομείς προτεραιότητας

Η Γενική Διευθύντρια του CIPA ανέλυσε τους τομείς προτεραιότητας του Οργανισμού οι οποίοι είναι: Τουρισμός, ναυτιλία, ανάπτυξη γης, ενέργεια, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και επενδυτικά ταμεία, μεταφορά εταιρικής έδρας (ενόψει Brexit), πληροφορική, καινοτομία και νεοφανείς επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο Οργανισμός πραγματοποιεί στοχευμένες εκδηλώσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy