Μπροστά ή πίσω;

Της Ελένης Μαύρου

Σήμερα, θα κληθούμε να απαντήσουμε τι κυβέρνηση θέλουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σήμερα θα κριθεί το ήθος, η συνέπεια και η αξιοπιστία του ανθρώπου που θέλουμε να αποφασίζει για τη ζωή μας και το μέλλον του τόπου.

Γι’ αυτό οι σημερινές εκλογές μας αφορούν όλους. Γιατί αφορούν αυτά που μας ενώνουν. Aυτά που μας εμπνέουν. Aυτά που αξίζουμε. Αυτά που πρέπει να αλλάξουμε για να γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Δηλώνοντας «παρών».

Γιατί, η δημοκρατία είναι συμμετοχική διαδικασία. Γιατί, η αδιαφορία και η απάθεια, η αποχή, δεν αλλάζουν τα πράγματα. Και οι εκλογές, μπορεί να μην είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια μας και δεν επιτρέπεται να το παρατούμε.

Και όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι «είναι όλοι το ίδιο», η αλήθεια είναι ότι αυτές οι εκλογές μπορούν να προκρίνουν αν θα βαδίσουμε ως κοινωνία στο δρόμο του εκσυχρονισμού ή της οπισθοδρόμησης, αν θα ανοίξει η προοπτική μιας καλύτερης ζωής για την πλειοψηφία του λαού, αν θα ξαναζωντανέψει η ελπίδα για επανένωση του τόπου μας.

Για την Αλλαγή.

Γιατί, η απαίτηση για Αλλαγή είναι επιλογή ζωής.

Γιατί, δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε την κοινωνική ανισότητα να διευρύνεται συνεχώς, τους νέους να μη βρίσκουν δουλειά, τα νέα ζευγάρια να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν οικογένεια, τους εργαζόμενους να μην μπορούν να βγάλουν το μήνα.

Γιατί, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλο κουτσούρεμα του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, την ώρα που η φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση των πιο αδύνατων, μεγαλώνει.

Γιατί, είναι αναχρονιστικές (το λιγότερο) εκείνες οι πολιτικές που επιδιώκουν διαρκή συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που περιορίζουν το ρόλο του κράτους σε νεροκουβαλητή της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», που στηρίζονται στον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό αντί στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Επιλέγουμε Πρόεδρο…

Που να τον χαρακτηρίζει η σοβαρότητα, το ήθος και η αξιοπιστία και όχι η διαπλοκή, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός.

Που να απευθύνεται στους πολίτες με ειλικρίνεια και εντιμότητα, όχι λέγοντας ψέματα με την ελπίδα ότι θα τη γλιτώσει ακόμα μια φορά.

Που να θέτει το μέλλον του τόπου μας πάνω από τη φιλοδοξία της εξουσίας. Για να μπορέσει να ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Που να μην έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το κατεστημένο -περιλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου. Για να μπορεί να συγκρουστεί με τη διαφθορά. Για να μπορεί να παλέψει για τους πολλούς, τους μη προνομιούχους. Για να μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος.

Που να έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας και να αντιλαμβάνεται την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Για να μπορεί να δώσει ξανά προοπτική στη νέα γενιά και ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία για όλους.

Που θα δουλέψει για το δυνάμωμα των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, αντί να συναγελάζεται με τους νεοναζί της Κύπρου.

Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι.

Και η επιλογή σήμερα είναι επιλογή μεταξύ της ελπίδας και της στασιμότητας.

Ραντεβού στις κάλπες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy