Buffer Fringe για 4η χρονιά στη νεκρή ζώνη τον Νοέμβριο

Το Σπίτι της Συνεργασίας διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Νοέμβριο 2017 το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe μέσα και γύρω από τη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωσή του, το Σπίτι της Συνεργασίας αναφέρει ότι σε συνεχή εξέλιξη και προσπάθεια να προσφέρει σε κοινό και καλλιτέχνες μια αξέχαστη εμπειρία, το Buffer Fringe μεγαλώνει και επεκτείνεται.

“Ψάχνουμε καινοτόμες δημιουργίες σε όλες τις μορφές και όλες τις εκφάνσεις των παραστατικών τεχνών. Αναζητούμε δημιουργίες που αμφισβητούν τα αποδεκτά όρια της τέχνης, που ξεπερνούν τις παραδοχές για τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία, δημιουργικές παραστάσεις που οι ίδιες μεταμορφώνονται και αναπροσδιορίζονται προκειμένου να εκφράσουν το φλέγον σήμερα.

Ψάχνουμε παραστάσεις που δεν εξαρτώνται από τη γλώσσα για να επικοινωνήσουν με το κοινό, και για καλλιτέχνες που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτε προκειμένου να μοιραστούν τη δουλειά τους”, αναφέρει.

Η προθεσμία του Buffer Fringe για διεθνείς αιτήσεις είναι μέχρι 10 Μαΐου του 2017 και για αιτήσεις από την Κύπρο μέχρι τις 10 Ιουνίου του 2017.

Σε ό,τι αφορά στα κριτήρια επιλογής, το Σπίτι της Συνεργασίας αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι ανατρεπτική και πρωτοποριακή η παράσταση, διάρκεια μεταξύ 30 και 50 λεπτών, με ελάχιστα τεχνικά μέσα.

Το Φεστιβάλ θα προσφέρει αμοιβή μέχρι €800 ανά συμμετοχή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy