Χ.Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση προχωρεί με την ίδια προσήλωση για τις εκποιήσεις

Δεν επαναρχίζει η αξιολόγηση αν δεν λυθεί το θέμα των εκποιήσεων ξεκαθάρισαν στον Υπουργό Οικονομικών και τη Διοικήτρια της Κ.Τ. οι επικεφαλής της Τρόϊκας. Οπως γράφει το Sigmalive, εξέφρασαν την ίδια ώρα προβληματισμό σχετικά με την υλοποίηση του μνημονίου από την Κύπρο, με τον Χάρη Γεωργιάδη να τους διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση προχωρεί με την ίδια προσήλωση.

Ο Χάρης Γεωργιάδης, πάντως, κρατώντας στα χέρια του τα στοιχεία που δείχνουν τη βελτίωση στις επιδόσεις της οικονομίας, τους διαβεβαίωσε πως η πορεία διόρθωσης και ανάκαμψης της οικονομίας θα συνεχιστεί με την ίδια προσήλωση.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα και αυτό έχουμε τεκμηριώσει και σήμερα ενώπιον της Τρόϊκας που έχει αρχίσει να αποδίδει. Που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, και το οποίο πρέπει συνεπώς να έχει και συνέχεια», δήλωσε ο Υπ. Οικονομιών.

Οι δανειστές ξεκαθάρισαν πως η κάθοδος τους στην Κύπρο περιορίζεται αναγκαστικά σε απλή καταγραφή της κατάστασης και της προόδου στην εφαρμογή του μνημονίου.

Τόνισαν, δε, πως δεν θα επαναρχίσει η αξιολόγηση, αν δεν κλείσει οριστικά το θέμα των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας. Στόχος της Λευκωσίας είναι να μην υπάρξει νέα αναστολή του βασικού νόμου των εκποιήσεων από τη βουλή και μέχρι το τέλος του μήνα να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως, η Τρόϊκα ακόμη δεν έχει ανάψει πράσινο στο 5ο νομοσχέδιο του πλαισίου, προκειμένου η κυβέρνηση να το προωθήσει και αυτό στα κόμματα. «Ελπίζουμε πως μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα μπορέσουμε μέσα από προσεγγίσεις που βασίζονται στη λογική και στα πραγματικά δεδομένα, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες και όχι βεβαίως στις υπερβολές, να βρούμε διέξοδο και σε αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε, στη συνάντηση της με τους Χάρη Γεωργιάδη και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η ηγεσία της Τρόικας εμφανίστηκε δυσαρεστημένη για τους αργούς ρυθμούς στις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Την Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόϊκας, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, του ΓΕΣΥ και γενικότερα των μεταρρυθμίσεων.

Να σημειωθεί ότι, επικεφαλής των κλιμακίων της Κομισιόν και του ΔΝΤ στην Τρόϊκα είναι πλέον ο Γιάκομπ Φρίις και ο Μάρκ Λούις, αντίστοιχα. Αντικατέστησαν τον Μάαρτεν Φέρβεϊ και τη Ντέλια Βελκουλέσκου. Επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ παραμένει ο Φρανσέσκο Τρούντι.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/203286/troika-prota-oi-ekpoiiseis-meta-i-aksiologisi#sthash.xEbgK9sK.H3fxIT3p.dpuf

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy