Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους: Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου

Ζητούν παραίτηση του Υπουργού Παιδείας

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Ζούμε το «θεατράκι» του παραλόγου» και «Δημόσια Παιδεία: Βοήθεια, Κυπριακέ Λαέ με κατασφάζουν και μαζί εσένα». Επίσης οι εκπαιδευτικοί φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού Κώστα Χαμπιαούρη και κάτω τα χέρια από την παιδεία. Στο Υπουργείο υπήρχε αστυνομική δύναμη ενώ οι καγκελόπορτες ήταν με αλυσίδα κλειστές.

ÅÎÙ ÁÐÏ ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÁÉÄÅÉÁÓ - ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÉ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ

Διαβάστε Επίσης: Εκπαιδευτικοί: Δυναμικά μέτρα για όσο χρειαστεί

Διαβάστε Επίσης: Φυλαχτού: Ο υπουργός απείλησε τους αποσπασμένους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού κατήγγειλε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν άφησε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο Υπουργείο να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, απειλώντας τους ότι εάν κατέβουν κάτω θα διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον τους. επίσης τόνισε ότι θέλουν να δουν τον Υπουργό αλλά τους αντιμετωπίζουν λες και είναι χούλιγκαν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΛΚΜΕΚ τόνισε ότι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί σήμερα είναι ενωμένοι για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο χωρίς περικοπές προσθέτοντας ότι στηρίζουν το σωστό εξορθολογισμό των δαπανών της εκπαίδευσης.

37076748_10156522231714096_9004454882307997696_n

Ο κ. Σωκράτους ξεκαθάρισε ότι η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας είναι μόνο η αρχή τονίζοντας ότι αν δεν αποσυρθούν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα στο μέλλον.

ÅÎÙ ÁÐÏ ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÁÉÄÅÉÁÓ - ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÏÉ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ

ΠΕΟ: Στεκόμαστε δίπλα σας στον αγώνα ενάντια στην υπόσκαψη του δημόσιου σχολείου

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter δηλώνει έτοιμος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΟΛΕΚΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους σημείωσε ότι δεν έτυχαν οποιασδήποτε ενημέρωσης και δεν τους άφησαν να δουν τον Υπουργό.

37106236_10156522234404096_5236948817667948544_n

 

Γιώργια Ερωτοκρίτου

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy