Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν στη Γερμανία κατά της επιχείρησης στο Αφρίν

322
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επέμβαση εναντίον Κούρδων μαχητών στον θύλακα της Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία, η οποία εξελίσσεται από το περασμένο Σάββατο.

Ηδη τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έγραψαν “Αφρίν” στους τοίχους τουρκικού τεμένους στο Κάσελ, ενώ πέταξαν μπογιές στο κτίριο.

Το ίδιο συνέβη στο κτίριο της Τουρκο-ισλαμικής Ενωσης Ditib στην πόλη Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου έσπασαν τζάμια και στην έδρα της Ditib στην Λειψία.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα, καθώς η Ditib, η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της Γερμανίας, πρόσκειται στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και περιγράφεται συχνά ως το “μακρύ χέρι” του στην Γερμανία.

Ειρηνικές διαδηλώσεις Κούρδων έγιναν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα στο Βερολίνο, στην Στουτγάρδη και στο Χάιλμπρον, ενώ στο Αμβούργο η αστυνομία κατέσχεσε απαγορευμένες σημαίες που κρατούσαν διαδηλωτές.

Στο Ανόβερο πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ωστόσο αργότερα ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκησαν με Τούρκους στο αεροδρόμιο της πόλης. Στην συμπλοκή έλαβαν μέρος δεκάδες άτομα και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας. Στην Γερμανία ζουν 650.00-800.000 Κούρδοι, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες λόγω της κατάστασης στην Συρία.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.