Χειμερινός τουρισμός με ύπαιθρο και παράδοση

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός «Δωρεάν Χειμερινές Εμπειρίες» από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί στην επαρχία Λάρνακας το πρόγραμμα «Δωρεάν Χειμερινές Εμπειρίες», το οποίο έχει καθιερώσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας. Η ενθουσιώδης υποδοχή της πρωτοβουλίας από τους χειμερινούς τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας καθιστά απαραίτητη τη συνέχισή της και φέτος, με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης να ετοιμάζει και πάλι ένα πλουσιότατο πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, τις τοπικές Αρχές και τοπικές εταιρείες. Στόχος είναι η προσφορά ποικίλων και αυθεντικών, κυπριακών εμπειριών και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα διαρκέσουν από την 1η Νοεμβρίου 2016 μέχρι τις 30 Απριλίου 2017.

limni oroklinis

Η εβδομάδα θα αρχίζει με εκδρομή στη λίμνη Ορόκλινης, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρήσουν τα ενδημικά πουλιά από το καινούργιο παρατηρητήριο και να συμμετάσχουν στην ετοιμασία παραδοσιακών λιχουδιών. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε εργαστήρι καλαθοπλεκτικής.

Κάθε Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στο Πάρκο Καμήλων στο Μαζωτό, ενώ την Τετάρτη επαγγελματίας ξεναγός θα συνοδεύει τουρίστες σε περίπατο στη Λάρνακα με ενημέρωση για την πλουσιότατη ιστορία της πόλης.

xalloumi

Την Πέμπτη προσφέρεται βόλτα στην Αθηένου, όπου οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην παρασκευή χαλλουμιού και χωριάτικου ψωμιού. Η περιοδεία περιλαμβάνει επισκέψεις στο Καλλινίκειο Μουσείο και στον Αλευρόμυλο. Ακολουθεί παραδοσιακό κλέφτικο σε μια από τις εξαιρετικές ταβέρνες της Αθηένου.

aggeioplastiki

Τις Παρασκευές οι χειμερινοί τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης παραδοσιακών τεχνών σε τοπικά εργαστήρια στη συνοικία της Σκάλας, ενώ κάθε Σάββατο οι επισκέπτες μπορούν να διαβούν τα πανέμορφα χωριά Λεύκαρα, Κάτω Δρυς και Σκαρίνου. Η θέα των γυναικών που πλέκουν το διάσημο λευκαρίτικο κέντημα στα Λεύκαρα, η γευσιγνωσία κρασιού στο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων στο Κτήμα Γεωργιάδη στη Σκαρίνου θα γεμίσουν τη μέρα με ποιότητα. Η Κυριακή είναι ελεύθερης επιλογής.

Ολες οι δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν με την παρουσίαση κουπονιού, το οποίο διατίθεται από τα ξενοδοχεία και δεν χρειάζεται κράτηση εκτός από τις δύο εκδρομές στα χωριά, όπου απαιτείται ειδοποίηση μια μέρα πριν.

Αγώνες στη φθινοπωρινή θάλασσα

Πριν την έλευση του χειμώνα, όμως, πλούσιο καλεντάρι δραστηριοτήτων υπάρχει και για το φθινόπωρο. Ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλοι θαλάσσιοι αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος Κολύμβησης και το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης θα διεξαχθούν το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου με διοργανωτές την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και το Δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κολυμβητές από ολόκληρο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τις ικανότητές τους στην ανοικτή θάλασσα μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας με τους αγώνες να διέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς για κολύμβηση στην ανοικτή θάλασσα.

Οι αποστάσεις είναι 2,5 χλμ., 5χλμ. και 10 χλμ. και υπάρχουν κατηγορίες ανδρών, γυναικών, ατομικές, ομάδες και παιδιά άνω των 14 ετών.

Ο δεύτερος αγώνας είναι η καθιερωμένη πλέον Cyprus-Israel Regatta, η οποία διεξάγεται φέτος από τις 13 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Πρόκειται για διάσημο αγώνα ιστιοπλοΐας στον οποίο οι αθλητές διασχίζουν τα νερά της ανατολικής Μεσογείου από τη Λάρνακα μέχρι το Τελ Αβίβ. Η Regatta αρχίζει με τον αγώνα «Στολίσκος Φιλίας» από τη μαρίνα του Τελ Αβίβ μέχρι τη μαρίνα Λεμεσού και ακολουθείται από δύο παράκτιες κούρσες στην Κύπρο. Ο κύριος αγώνας είναι η κούρσα από τη Λάρνακα στο Τελ Αβίβ, την οποία θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy