Χλευασμός από Pizza Hut στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

6659

«Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία Pizza Hut;», ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε η εν λόγω πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων ταχυφαγείας στο Ισραήλ σε διαφήμιση της αναφερόμενη στην απεργία πείνας του Μαρουάν Μπαργκούτι και προκαλώντας πληθώρα αρνητικών αντιδράσεων. Παλαιστίνιοι και αλληλέγγυοι διεθνώς καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα.

Με την ατάκα «Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία Pizza Hut;» η Pizza Hut στο Ισραήλ έκανε διαφήμιση την απεργία πείνας εδώ και τρεις περίπου εβδομάδων του Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτη της Φατάχ που ζει στη φυλακή 15 χρόνια τώρα, και χιλίων πεντακοσίων ακόμη Παλαιστίνιων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές.

Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα και στο Twitter, έχει ξεκινήσει εκστρατεία, χρησιμοποιώντας το hashtag #Boycott_PizzaHut. Η οικογένειά του και οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο είναι τραβηγμένο στο παρελθόν, τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχε απεργία πείνας, φτιάχτηκε και προωθήθηκε για να αποδομήσει τον παλαιστίνιο ηγέτη και να σπάσει το ηθικό των απεργών πείνας.

Η δημοσίευση στο Facebook της Pizza Hut του Ισραήλ λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε. «Ήταν εντελώς ακατάλληλη και δεν αντανακλά τις αξίες της εταιρείας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Pizza Hutt στο AFP. «Λυπούμαστε πραγματικά για κάθε κακό που μπορεί να προκάλεσε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.