Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα Νέα Ελληνικά

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ
Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη τάξη και ασφάλεια η εξέταση του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στα πλαίσια των Παγκύπριων Εξετάσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος αναπληροί την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Στέλιος Χριστοφίδης.

«Τα εξεταστικά δοκίμια αποστάλθηκαν με πλήρη ασφάλεια στα συντονιστικά γραφεία όλων των πόλεων και από εκεί πήγαν σε κάθε εξεταστικό κέντρο και σε κάθε αίθουσα εξέτασης. Ακριβώς, στις 8 η ώρα, ξεκίνησε η εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε στις 11. Μετά τις 11 η ώρα, ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης των τετραδίων των υποψηφίων. Όλα τα τετράδια έχουν σφραγισμένα τα ονόματα και τα στοιχεία των υποψηφίων. Αυτά τα τετράδια αφού συγκεντρωθούν θα καταλήξουν στην Λευκωσία, θα γίνει σήμερα η τακτοποίηση τους για να ξεκινήσει από αύριο η διαδικασία της διόρθωσης», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι τα Νέα Ελληνικά θα πάρουν αρκετές μέρες να διορθωθούν επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός τους.

Σημείωσε ότι ήδη υπάρχει ομάδα, που ξεκίνησε την προετοιμασία του εξεταστικού δοκιμίου για αύριο και θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία μέχρι τις 9 Ιουνίου οπόταν και θα δοθεί το τελευταίο μάθημα.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διόρθωσης των εξεταστικών δοκιμίων και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι εάν δεν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Όπως ανέφερε, οι ενστάσεις εκεί και όπου υπάρχουν θα είναι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υπάρχει στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων η διαδικασία με την οποία ένας μαθητής μπορεί να κάνει την ένσταση του.

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το αυριανό εξεταστικό μάθημα, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι αύριο, θα δοθεί το μάθημα της αρμονίας. «Είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που θα παρακαθίσουν και συνεχίζουμε την Πέμπτη με γραφικές τέχνες και αγγλικά τετράωρων τεχνικών σχολών», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση αν έχουν ακουστεί οποιεσδήποτε παράπονα για το ελληνικό δοκίμιο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι δεν έχει έρθει στην Υπηρεσία Εξετάσεων και στην Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης οτιδήποτε.«Φαίνεται ότι όλα πήγανε καλά», κατέληξε.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.