Χωρίς την Alpha Bank υπεβλήθη η προφορά της Apollo για τον Συνεργατισμό

Μόνη της η Apollo υπέβαλε προσφορά στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, έγκυρες τραπεζικές πηγές από την Αθήνα επιβεβαίωσαν ότι διεξήχθησαν συζητήσεις μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Apollo Global Management και της Alpha Bank, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη επί του θέματος.

Πράγματι, η Alpha είχε κάνει συζητήσεις με την Apollo, αλλά η Apollo υπέβαλε πρόταση μόνη της, όπως αναφέρθηκε.

Απ’ εκεί και πέραν αναλόγως με το τις εξελίξεις, αν γίνει αποδεχτή η προσφορά με την Apollo, εμείς θα εξετάσουμε τι θα πράξουμε, δήλωσαν.

Είναι σαφές πως η Apollo προσπάθησε να συμβληθεί με μια τράπεζα ώστε να διαθέτει και άδεια διεξαγωγής τραπεζικών εργασιών. Η προσέγγιση με την Alpha δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αφού «πέρασε» πρώτη από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, ενώ η θυγατρική της στην Κύπρο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο λιανικής τραπεζικής, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικό σε περίπτωση απόκτησης τραπεζικών εργασιών της ΣΚΤ, αν η πρόταση που υπεβλήθη αφορά το «καλό» κομμάτι του Συνεργατισμού (εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και άλλα περιουσιακά, καταθέσεις, δίκτυο καταστημάτων). Παράλληλα, ευρύτερα οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στη λήξη της διαδικασίας προσφορών, χθες, δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές, ήτοι η Apollo και η Ελληνική Τράπεζα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy