Χουριέτ: Αναστάτωση προκαλεί στα κατεχόμενα το 4 προς 1

Αναστάτωση προκαλεί στα κατεχόμενα ο ισχυρισμός ότι η ισορροπία 4 προς 1 θα εφαρμοστεί και για τους νυν `πολίτες” του ψευδοκράτους, υποστηρίζει η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι θα ακυρωθεί η “υπηκοότητα” δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ε/κ πλευράς, έπειτα από τη λύση στην Κύπρο θα μείνουν 734 χιλιάδες Ε/κ και 183 χιλιάδες Τ/κ, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθεί η `υπηκοότητα` δεκάδων χιλιάδων `πολιτών` στα κατεχόμενα καθώς ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή φτάνει τις 280 χιλιάδες.

Η εφημερίδα παρουσιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας `Πολίτης` για το θέμα και γράφει ότι αρμόδιοι που βρίσκονται κοντά στη τ/κ διαπραγματευτική ομάδα υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους που επικαλείται η Χουριέτ, όλοι οι `πολίτες” των κατεχομένων, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός αν είναι τουρκικής καταγωγής ή όχι, θα είναι πολίτες της νέας ομοσπονδίας μέλος της ΕΕ.

Μετά τη λύση οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου, διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας όπως οι Έλληνες πολίτες που είναι πολίτες της ΕΕ, ωστόσο για να μην χαλάσει η ισορροπία στο νησί θα ισχύσει το 4 προς 1.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy