Χούρικαν: Ενώπιον της ΕΤΥΚ τα σχέδιά μας για τη μείωση του προσωπικού

Ενώπιον της ΕΤΥΚ βρίσκονται οι σχεδιασμοί της Τράπεζας Κύπρου για τη μείωση του προσωπικού, δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του συγκροτήματος Τζον Πάτρικ Χούρικαν, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα παρουσιαστεί παρόμοιο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης όπως αυτό της Άλφα Τράπεζας.

«Δεν θα υπάρξει σχέδιο σαν αυτό της Άλφα. Έχουμε θέσει τους σχεδιασμούς μας ενώπιον των εκπροσώπων της συντεχνίας (ΕΤΥΚ) και έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι είναι λογικό. (Το σχέδιο) της Άλφα τράπεζας ήταν γι` αυτήν, όχι για μας», ανέφερε ο κ. Χούρικαν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο εκδήλωσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Σε ερώτηση για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, ο κ. Χούρικαν είπε η διατήρηση των εσόδων και η λειτουργία μιας τράπεζας σε δύσκολους καιρούς με βελτιωμένο λειτουργικό κόστος, με ασφάλεια και με αυξημένη αξία για τους μετόχους «σημαίνει ότι υπάρχουν επιλογές που πρέπει να γίνουν για τον αριθμό του προσωπικού».

«Ξεκινήσαμε προτείνοντας μείωση προσωπικού μέσω ενός αξιοπρεπούς σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης που δεν έχει επιφέρει αποτελέσματα και ως εκ τούτου κοιτάζουμε όλους τους άλλους μηχανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να έχει αξία, θα είναι ασφαλής και ένα καλό μέρος εργασίας για τους υπαλλήλους που θα παραμείνουν μαζί μας», είπε.

«Χωρίς να απολογούμαστε για την επιδίωξη αυτών των στόχων με λιγότερο εθελοντικούς μηχανισμούς, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι προσεγγίζουμε το όλο θέμα με ένα αξιοπρεπή τρόπο για το προσωπικό μας», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση για το κόστος προσωπικού της τράπεζας, ο κ. Χούρικαν είπε ότι η τράπεζα έχει 25% λιγότερο προσωπικό και μείωση πέραν του 35% του κόστους προσωπικού σε σύγκριση με τα δεδομένα αμέσως μετά την απορρόφηση του προσωπικού της Λαϊκής Τράπεζας.

Πρόσθεσε όμως ότι η τραπεζική βιομηχανία βρίσκεται σε κατάσταση μετάβασης σε όλο τον κόσμο. «Η τραπεζική βιομηχανία αλλάζει από την φυσική σε ψηφιακή λειτουργία και φυσικά αυτό θέτει πιέσεις σε παραδοσιακά μοντέλα όπως το δικό μας. Είναι πιθανόν να έχουμε περισσότερους υπαλλήλους, αλλά το ίδιο ισχύει για κάθε τράπεζα στον κόσμο και θα είναι μια αργή μετάβαση χρονικά αλλά μια μετάβαση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανοικτά, με διαφάνεια και με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε.

Δεν ήταν έκπληξη η επιδίωξη ένταξης στο Χρηματιστήριο Λονδίνου

Παράλληλα, ο κ. Χούρικαν είπε πως η επιδίωξη της ένταξης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσω ενός premium listing ήταν κάτι που εξέταζε εδώ και καιρό η τράπεζα «για να διασφαλίσουμε ότι η τράπεζα βρισκόταν στο κατάλληλο χρηματιστήριο δεδομένου του μεγέθους της, θα είχαμε τη ρευστότητα για τη μετοχή, καλή αναγνωρισιμότητα και καλύτερη αξία για τους μετόχους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

«Αποφασίσαμε ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και το premium listing ήταν η σωστή επιλογή. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τον πρεσβευτή της Κύπρου, την Τράπεζα Κύπρου, να ενταχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά χρηματιστήρια παγκοσμίως τόσο από πλευράς διαφάνειας όσο και των στόχων μας για την εταιρική διακυβέρνηση», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy