Χρ. Χριστοφόρου: «Πρέπει να αλλάξουν συνήθειες οι παίκτες της ΑΕΛ»

Την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ τόνισε ο Χριστάκης Χριστοφόρου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα. Παράλληλα, ο Κύπριος τεχνικός, ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη στήριξη και τη συνεργασία που του παρέχει, στην προσπάθεια του να αλλάξει κάποια πράγματα με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ομάδας για να υλοποιήσει τους στόχους της.

«Εύχομαι οι ποδοσφαιριστές μου να νιώθουν την πίεση. Βλέποντας το παιχνίδι με την Αγία Νάπα από την τηλεόραση, πραγματικά είδαμε τους ποδοσφαιριστές να χαίρονται με την ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν γνωρίζουν που έχουν έρθει. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Ο,τι δίνεις παίρνεις. Αν δίνουν επαγγελματισμό τότε παίρνουν επαγγελματισμό. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αλλάξουν συνήθειες, όλα τ’ άλλα θα έρθουν με το χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που γίνονται σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Χριστοφόρου, είπε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την συνεργασία και την στήριξη. Βελτιώσαμε τα αποδυτήρια και βελτιώνουμε τον χώρο του γυμναστηρίου. Ο Μάριος Νεοφύτου θα έχει άλλον ρόλο σε συνεννόηση με τον πρόεδρο. Επιστρέφει ο Χρίστος Δαμιανού, γέννημα θρέμμα της ΑΕΛ που υπηρέτησε την ομάδα από διάφορα πόστα, ειδικά στις καλές εποχές της. Υπεύθυνος για την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι ο Ιούλιος Κονναρής. Για το θέμα του συνεργάτη μου θα μιλήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα. Κάντε υπομονή ακόμη λίγες μέρες».

Δύσκολος αγώνας

Οσον αφορά στον αγώνα με τον Οθέλλο, ο προπονητής της ΑΕΛ τον χαρακτήρισε ως δύσκολο, ενώ ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Είναι μια οργανωμένη ομάδα, με καλή αμυντική λειτουργία και αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Πέρα από τον τιμωρημένο Μπεμπέ δεν υπολογίζουμε τον Ντανιελζίνιο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ελευθερίου ταλαιπωρείται από τραυματισμό εδώ και αρκετές μέρες και είναι αμφίβολος, ενώ ο Εντμάρ ακολουθεί μέρος του κανονικού προγράμματος. Εάν είναι απολύτως καλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, αλλιώς θα προφυλαχθεί για τα επόμενα παιχνίδια», ανέφερε σχετικά.

Πρόσθετα, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση των οργανωμένων οπαδών να επιστρέψουν στα γήπεδα: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που διάβασα την ανακοίνωση των οργανωμένων. Θα είναι καλό και για τους ποδοσφαιριστές μας, θα είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια τους από εδώ και πέρα στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ομάδας».

Με θητεία στην Ευρώπη

Ερωτηθείς κατά πόσο θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης τον Γενάρη, ο κ. Χριστοφόρου, απάντησε καταφατικά, θέτοντας μια προϋπόθεση για τους παίκτες που θα αποκτηθούν: «Γνώριζα αρκετά πριν έρθω στην ομάδα για τους εντεκαδάτους ποδοσφαιριστές και τώρα γνωρίζω και για τους υπόλοιπους. Θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας τις επόμενες εβδομάδες. Για τον τρόπο ανάπτυξης και παιχνιδιού που έχω στο μυαλό μου θα χρειαστούμε κάποια ενίσχυση.

Θα δούμε κατά πόσο μπορούμε να υπολογίζουμε τους Σαγκέτι, Αϊρόσα από τον Γενάρη και από εκεί και πέρα θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να δούμε και τα οικονομικά μας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έρθει σε εμάς ποδοσφαιριστής που να μην έχει περάσει από την Ευρώπη. Το είδα στην παλιά μου ομάδα, το βλέπω τώρα και στην ΑΕΛ. Μέχρι να καταλάβουν που έχουν έρθει το πρωτάθλημα θα τελειώσει και εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας πρέπει να επιτύχουμε στις μετεγγραφές μας τον Ιανουάριο», επεσήμανε σχετικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy