Χρεώνει «απροθυμία» στην ε/κ πλευρά…

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά να ενεργήσει σύμφωνα με τις δήθεν πραγματικότητες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε από τις συνομιλίες, αλλά ότι αργά ή γρήγορα θα συναντηθούν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Λέγοντας ότι εργάζεται για το σχηματισμό ενός συνεταιρισμού που θα βασίζεται στην ισότητα, πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση των πραγματικοτήτων.

Εξέφρασε την ευχή η διεθνής κοινότητα να δει την «απροθυμία» της ε/κ πλευράς και την κάλεσε να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά να ενεργήσει σύμφωνα με τις πραγματικότητες.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Έρογλου διοργάνωσε χθες βράδυ δείπνο για τα μέλη του συνδέσμου της ΤΜΤ.

Εξέφρασε τη θέση ότι η ε/κ πλευρά είναι μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ και ότι την κακομαθαίνει, κατά τον ίδιο, η διεθνής κοινότητα.

Ανέφερε ότι υπάρχει πάντοτε η εναλλακτική λύση, προσθέτοντας ότι αντλεί δύναμη κατά κύριο λόγο από το γεγονός ότι υπάρχει «κράτος».

Ο κ. Έρογλου είπε επίσης ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι πολύ σημαντικά και ότι ο λεγόμενος πρόεδρος θα πρέπει να έχει ισχυρή θέση.

Γιατί, σε αυτά τα πέντε χρόνια, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, θα βρούμε διέξοδο, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται ένας ηγέτης που θα κρατήσει και τις δύο πόρτες ανοιχτές. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε, θα συνεχίσει η ύπαρξη του «κράτους» μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy