Χρεώνει «προπαγανδιστική εκστρατεία» στον ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες στο κυπριακό αφού δεν υπάρχει συμφωνία σε κάποια συγκεκριμένα σημεία στα οποία αναφέρθηκε στην χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζού.

Ο κ. Μπουρτζού αποδίδει τις δηλώσεις στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και τονίζει ότι αυτές οι δηλώσεις θα αποτελέσουν αρνητικό αντίκτυπο για την διαδικασία των συνομιλιών.

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά, προσθέτει, είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της ώστε να μην βλάψει την διαδικασία των συνομιλίων, προβαίνοντας σε δηλώσεις.

Σε ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει, σημειώνει ο Μπαρίς Μπουρτζού, δεν δημιουργήσαμε ποτέ την εντύπωση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει συναινέσει με τις δικές μας θέσεις και αντιλήψεις.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η αναβολή οφείλεται στο ότι θα πρέπει να προηγηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της απουσίας τους στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα πραγματοποιήσουν σήμερα την προπαρασκευαστική συνάντηση, κατά την οποία θα καθοριστεί και η επόμενη συνάντηση των ηγετών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy