Χρειάζεται συλλογική αντιμετώπιση το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο πρόβλημα των μεσογειακών κρατών, αλλά ολόκληρης της ΕΕ, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων.

Σε παρέμβασή του στην υπουργική Συνάντηση ευρω-αφρικανικού διαλόγου και την πρώτη υπουργική Συνάντηση ΕΕ-Κέρατος της Αφρικής, στη Ρώμη, ο κ. Ζήνων είπε ότι η μετανάστευση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται συλλογικά από την Ένωση, με κοινές πολυθεματικές πολιτικές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης πως η Κύπρος, ως μεσογειακή χώρα πρώτης γραμμής της ΕΕ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο διάλογο με τις χώρες προέλευσης, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και ιδιαίτερα της εμπορίας προσώπων.

Στα πλαίσια των δυο υπουργικών Συναντήσεων πραγματοποιήθηκε επίσης άτυπο δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ.

Στις υπουργικές συναντήσεις, στα πλαίσια της Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ, συμμετείχαν επίσης η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini και ο Επίτροπος Αρμόδιος για Θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy