Χρηματοδότηση για μονοπάτι φύσης ζητά η Π. Χρυσοχούς

Σε διαβήματα έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του έργου του Μονοπατιού της Φύσης.

Με επιστολή του στο Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστα Χατζηπαναγιώτου, ο κ. Οδυσσέως σημειώνει πως για να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση θα πρέπει ο τίτλος του έργου από «Μονοπάτι της Φύσης κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς» να μετονομαστεί σε «Γραμμικό Πάρκο κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς».

Η μετονομασία σε καμιά περίπτωση, όπως διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ, δεν θα αλλοιώσει το σχεδιασμό, το χαρακτήρα και τη μορφή του έργου που από κοινού έχει οραματιστεί, συμφωνήσει και προωθεί η Τοπική αρχή .

Η μετονομασία, όμως, συμπλήρωσε, “είναι αναγκαία για σκοπούς διευκόλυνσης των προσπαθειών και των προοπτικών χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ή άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που θα αποβεί σε όφελος όχι μόνο του Δήμου αλλά και των κοινοτήτων Χρυσοχού, Γουδί, Χόλι και Σκούλλι”.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως ύστερα από πληροφόρηση της οποίας έτυχε και από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, που διερεύνησε το θέμα μέσω της Μονάδας διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων, δεν χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τα Μονοπάτια της Φύσης, αλλά μπορεί να χρηματοδοτηθεί σαν Πάρκο κατά μήκος της κοίτης του Ποταμού, όπως έγινε με παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Λόγω του ότι το θέμα θεωρείται εξαιρετικά επείγον, ο κ. Οδυσσέως εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει η άμεση ανταπόκριση από το Τμήμα Περιβάλλοντος, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι κατάλληλες ενέργειες διεκδίκησης της χρηματοδότησης του «Γραμμικού Πάρκου κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς» από ευρωπαϊκά προγράμματα της περιόδου 2014-2020, όπως π.χ. το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες του τόσο προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και προσωπικά στο Διευθυντή του για τη συνεργασία σε πάρα πολλά θέματα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του πιο πάνω έργου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy