Χρυσαυγίτης γιατρός καταδικάστηκε για φακελάκι που πήρε για τοκετό

Αυτά για να γνωρίζουμε ποια είναι τα υποτιθέμενα «καθαρά χέρια» που χαιρετάνε ναζιστικά!

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Γιώργος Διακορώνας για φακελάκι που ζήτησε και έλαβε προκειμένου να πραγματοποιήσει τοκετό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο κ.Διακορώνας, ο οποίος τυγχάνει από το 2012 ιδρυτικό στέλεχος της συμμορίας της Χ.Α. στη Λέσβο, είχε συλληφθεί επ αυτοφώρω σε επιχείρηση της αστυνομίας μετά από καταγγελία ζευγαριού ότι ζήτησε χρήματα για την ολοκλήρωση του τοκετού της γυναίκας. Οι γονείς παρέδωσαν στον γιατρό το συμφωνηθέν ποσό το οποίο είχε προσημειωθεί από την ασφάλεια Μυτιλήνης. Ακολούθως τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή του Διακορώνα ο οποίος συνελήφθη.

Ο γιατρός είχε απομακρυνθεί αρχικά από την θέση του αλλά μετά από δύο μήνες επέστρεψε και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το βιογραφικό του κ. Διακορώνα είναι πλούσιο καθώς εκτός από ιδρυτής της Χρυσής Αυγή στη Λέσβο υπήρξε και πρώην στέλεχος της ΝΔ, Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά ήταν και ο κύριος υπεύθυνος για το σκάνδαλο με το LESVOSHOP της Ανώνυμης Εταιρίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy