Χριστοφίδης: Να απαντήσουμε ξεκάθαρα ότι αποδεχόμαστε τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ

261

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, για να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις χωρίς παλινωδίες και ακροβατισμούς”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Χρίστος Χριστοφίδης μέλος Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, για το Κυπριακό.

Αυτούσια η δήλωση

Το Κυπριακό βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση. Εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις ενώ η Τουρκία εμβαθύνει και επεκτείνει την κατοχή και τη διχοτόμηση.

Η Τουρκία αλωνίζει αποενοχοποιημένη και έφτασε μέχρι το σημείο να εμποδίζει το ερευνητικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ μας.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, για να ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις χωρίς παλινωδίες και ακροβατισμούς. Χρειάζεται να απαντήσουμε ξεκάθαρα ότι αποδεχόμαστε τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι πολύ αρνητικές.

Για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Το 2013 ο Συνεργατισμός κρατικοποιήθηκε, με μόνο ουσιαστικά ιδιοκτήτη το κράτος και διαχειριστή την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Ο κύπριος πολίτης έδωσε 1,5 δις για τη στήριξη της Συνεργατικής, με διαβεβαιώσεις από τους κυβερνώντες ότι η τράπεζα είναι κερδοφόρα και θα ορθοποδήσει.

Το 2015 δόθηκαν άλλα 175 εκατομμύρια.

Πρόσφατα η Συνεργατική τράπεζα στηρίχτηκε με ακόμα 2,5 δις δημόσιο χρήμα μέσω του γνωστού ομολόγου.

Όλο αυτό το διάστημα οι κυβερνώντες δεσμεύονταν.

Δεσμεύονταν ότι ο Συνεργατισμός δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα.

Δεσμεύονταν ότι ο Συνεργατισμός θα επέστρεφε στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, στις χιλιάδες μέλη των Συνεργατικών σε όλη την Κύπρο.

Δεσμεύονταν ότι αν πωληθεί ο Συνεργατισμός θα γίνει με τρόπο που το κράτος και ο πολίτης να έπαιρνε πίσω τα όσα πλήρωσε.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το «καλό κομμάτι» του Συνεργατισμού αξίας πολλών δις χαρίζεται.

Ότι θα πληρώσουμε και περίπου ένα δις από πάνω.

Ότι όλα τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια παραμένουν στο κράτος, προφανώς με σημαντική πρόσθετη ζημιά και κόστος.

Για αυτή την κατάληξη είναι που πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες οι οποίοι διαχειρίζονται απόλυτα τη Συνεργατική τα τελευταία έξι χρόνια.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, σκανδαλώδη κατάληξη. Όσο και αν προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν οι κυβερνώντες, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα που φέσωσε το λαό με πολλά δις. Και την απόλυτη ευθύνη φέρουν οι κυβερνώντες.Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.