Χρίστος Χριστοφίδη: Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι συνεχίζουν να βασιλεύουν στην Αστυνομία

Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι συνεχίζουν να βασιλεύουν στην Αστυνομία σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Σύμφωνα με τον κ .Χριστοδίφη οι πρόσφατες προαγωγές σε Ανώτερους Αστυνόμους έχουν, δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις αυτό το χαρακτηριστικό.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει την αρμοδιότητα για τις προαγωγές στο Αστυνομικό Σώμα. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται με αίσθηση καθήκοντος, με βάση κριτήρια και το κοινό αίσθημα αξιοκρατίας. Τα τελευταία χρόνια αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι προαγωγές έχουν αντικατασταθεί από τις κομματικές σκοπιμότητες των κυβερνώντων.
Πως είναι δυνατόν συγκεκριμένα στελέχη της Αστυνομίας να έχουν πάρει τρεις προαγωγές μέσα σε περίπου ένα χρόνο;
Πως είναι δυνατόν για κάποια στελέχη να παραγνωρίζεται η αρχαιότητα και άλλα προσόντα στα οποία υπερτερούν και να θυματοποιούνται με μόνο κριτήριο ότι δεν είναι αρεστοί; Με κριτήρια μικροκομματικά και μικροπολιτικά;

Κατέχουμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Το θέμα θα εγγραφεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι, ιδιαίτερα σε τόσο νευραλγικούς τομείς, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά.

Φαίνεται ότι ο βασικός λόγος που ο κ. Ιωνάς Νικολάου διατηρείται από τους κυβερνώντες στη θέση του, από την οποία έπρεπε να είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό με βάση τα πολλά απαράδεκτα που σχετίζονται με το Υπουργείο του, είναι για να μπορούν να προωθούν τους μικροκομματικούς τους σχεδιασμούς.  

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy