“COCK”: Ένας εκ των ηθοποιών απαντάει στους επικριτές με….Αγάπη

Με ανάρτηση μέσω της προσωπικής του σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας εκ των ηθοποιών της θεατρικής παράστασης «COCK», Προκόπης Αγαθοκλέους, απαντάει στους επικριτές της παράστασης αλλά και σε όσους κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση…με αγάπη.

Αυτούσια η ανάρτηση:

“Είμαι ο Προκόπης Αγαθοκλέους, είμαι ηθοποιός, και είμαι ο τύπος δεξιά.

Αγάπη,
αυτό χρειάστηκε για να διαβάσουμε, για να δουλέψουμε και για να παρουσιάσουμε την παράστασή μας.

Αγάπη,
Αυτό εισπράξαμε και συνεχίζουμε να εισπράττουμε κάθε βδομάδα που αγαπάμε, θυμώνουμε, μισούμε, λατρεύουμε, ζηλεύουμε, φωνάζουμε, κλαίμε και ερωτευόμαστε επί σκηνής.

Αγάπη,
Με αυτή θα πορευτούμε.”

Σταύρος Μαλάς: Η Τέχνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκύπτει σε συντηρητικές αντιδράσεις. 

Ο υποψήφιος προέδρος Σταύρος Μαλάς στη, προχθεσινή παρουσίαση των θέσεων του για τον Πολιτισμό επεσήμανε τα ακόλουθα: Και οφείλω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και στο ζήτημα των ημερών με ορισμένες αντιδράσεις στην παράσταση «Cock» της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ, που πραγματεύεται την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου άντρα. Η δική μου άποψη είναι ότι η Τέχνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκύπτει σε συντηρητικές αντιδράσεις. Ότι αντίθετα, η Τέχνη, πολλές φορές, μπορεί να είναι εκείνη που θα νικήσει τα στερεότυπα. Να πάρει την κοινωνία μπροστά. Να πετύχει εκεί που δεν πετυχαίνουν οι νόμοι και τα εκπαιδευτικά συστήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy