Δάνεια 2,15 δις στο κατώφλι των μη εξυπηρετούμενων

Συναγερμό για περιπτώσεις δανείων ύψους €2,15 δισεκατομμυρίων ευρώ σήμαναν τράπεζες και συνεργατισμός.

Πρόκειται για δάνεια με καθυστέρηση 30 ημερών, που βρίσκονται στο κατώφλι των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής κάνει το πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πιο αυστηρό, με βασική όμως φιλοσοφία όσα μπορούν να αναδιαρθρωθούν με βιώσιμες συμφωνίες, αυτό να γίνεται το συντομότερο δυνατό.

Συνεπώς, μετά το πέρας των 30 ημερών, οι τραπεζίτες καλούν τον πελάτη τους για να προσπαθήσουν να βρουν λύση. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποτυχία θα έχει κόστος για τους δανειζόμενους αλλά και για τους ισολογισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ετοιμάζουν την υπόθεση τους οι παλαιοί μέτοχοι της BOC

Σε μια άλλη εξέλιξη, με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται ο Σύνδεσμος παλαιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου για την ετοιμασία της υπόθεσης που θα καταχωρήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινή», η ηγεσία του Συνδέσμου έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους νομικούς της συμβούλους, οι οποίοι μελετούν όλες τις παραμέτρους στις οποίες θα στηρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Η απώλεια που υπέστησαν οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου από το μηδενισμό των μετοχών τους και το κούρεμα των καταθέσεων αγγίζει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy